Пятница, 26 июля 2024 17:51

Росія: прокуратура просить 9 років вʼязниці для журналіста у справі щодо «фейків» про армію РФ

Сергія Михайлова звинувачують у поширенні «фейків» про російську армію в телеграм-каналі та на сайті місцевого видання «Листок»

Російська прокуратура попросила суд засудити журналіста Сергія Михайлова до девʼяти років колонії. Йому також хочуть заборонити займатися професійною діяльністю та адмініструвати сайти, пише 26 липня проєкт Радіо Свобода «Сибір.Реалії».

Сергія Михайлова звинувачують у поширенні «фейків» про російську армію в телеграм-каналі та на сайті видання у російському Горно-Алтайську «Листок», який він заснував. У новинах і постах йшлося про вбивство російськими солдатами мирних громадян в окупованому українському місті Бучі та руйнування цивільних обʼєктів в Україні.

Михайлов заявляв, що не має стосунку до публікацій, рішення про публікації та випуск матеріалів ухвалює головний редактор. Сам Рау заявив, що це він оприлюднив матеріали у яких звинувачують Михайлова. Він виїхав із Росії і продовжує публікувати в каналі видання новини.

Справу журналіста почали розглядати навесні 2023 року. У квітні 2023 року суд повернув її до прокуратури через те, що у справі не конкретизовано, де і як Михайлов скоїв злочин. Однак прокуратура змогла домогтися повернення справи до суду.

«Фейками» російські суди визнають фактично будь-яку інформацію про війну в Україні, яка суперечить офіційній позиції Кремля. За підрахунками ОВД-Інфо, від початку вторгнення в Україну фігурантами антивоєнних справ стали 992 людини у Росії.

Форум

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.