Понедельник, 24 апреля 2023 12:33

На відбудову культурної інфраструктури необхідно $100 мільярдів,

театр,маріуполь,драматичний

Унаслідок російської війни проти України пошкоджено або зруйновано 1373 заклади культури та понад 550 культурних пам’яток, на відбудову яких знадобиться близько $100 млрд.

Про це заявила в інтерв’ю австрійській газеті Die Presse заступниця міністра культури та інформаційної політики України Галина Григоренко, передає Укрінформ.

"За нашою статистикою, на сьогодні пошкоджено або зруйновано 1373 заклади культури: бібліотеки, музеї, театри, філармонії, школи мистецтв. Пошкоджено або зруйновано понад 550 пам’яток культури, а також понад 200 культових споруд", – зазначила вона.

За її словами, важливою частиною роботи України є "документування пошкоджень відповідно до міжнародних стандартів". Крім того, відбувається консервація будівель з метою запобігання руйнувань, з розрахунком їх подальшого відновлення після Перемоги.

"За приблизними підрахунками Світового банку, культурна відбудова коштуватиме $100 млрд", — повідомила Григоренко про орієнтовні потреби для відновлення культурних об’єктів.

Чиновниця також розповіла про те, що росіяни грабують українські музеї та бібліотеки на окупованих територіях. Так, з музеїв Херсона вони викрали до 70% експонатів.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.