Пятница, 19 мая 2023 05:06

ВАКС скасував закриття справи щодо нардепа Дубневича

Читать на русском

ВАКС скасував закриття справи щодо нардепа Дубневича

ВАКС скасував закриття справи щодо нардепа Дубневича

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала закриття кримінального провадження за обвинуваченням народного депутата від групи «За майбутнє» Ярослава Дубневича та інших осіб у заволодінні понад 93 млн гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє САП.

Раніше 13 вересня суд закрив справу нардепа Дубневича у зв’язку із закінченням строків розслідування після повідомлення особі про підозру. У цій справі обвинувачують нардепа Дубневича (в організації заволодіння коштами); його колишнього помічника, першого заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Едуарда Пушкаренка; голову правління ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергія Тараненка та його заступника Валерія Крячка; колишнього засновника ТОВ «Арго» Антона Шевченка; директора ТОВ «Корпорація КРТ» Олега Місьонга; начальника відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Андрія Степаненка та двох працівників цього відділу Тетяну Клепак та Оксану Захаревич.

Нагадаймо, за версією обвинувачення, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ під час постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн гривень.

368.media

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.