Вторник, 26 декабря 2023 13:45

"Є така тенденція": ЗС РФ через втрати рідше використовують важку техніку, — ЗСУ

Читать на русском

"Є така тенденція ": ЗС РФ через втрати рідше використовують важку техніку, — ЗСУ

За словами начальника служби зв’язків з громадськістю 63 ОМБр Ростислава Ящишина, противник зараз застосовує важку техніку лише під час великих штурмів, але вона швидко знищується Силами оборони.

Російські окупанти почали набагато рідше використовувати важку техніку на полі бою і на це є певна причина. Про це заявив начальник служби зв’язків з громадськістю 63 ОМБр Ростислав Ящишин в ефірі телемарафону 26 грудня.

За його словами, противник тепер використовує техніку найчастіше лише під час великих штурмів, але українські захисники відразу ж її знищують, що призводить до зниження бойового потенціалу ЗС РФ. В інших же випадках окупанти використовують цей вид озброєння набагато рідше.

"Є така тенденція, що ворог не часто намагається застосовувати техніку. Якщо відбуваються якісь великі штурми, то так — ця техніка використовується, але фактично одразу знищується нашими маленькими повітряними силами. Минулого тижня під час однієї з таких спроб штурму було пошкоджено кілька БТРів. Нещодавно також знищили САУшку, регулярно знищуються машини підвозу", — заявив Ростислав Ящишин.

Одна з причин, через яку ЗС РФ відмовилися від масового використання техніки, — більш вигідні позиції у ЗСУ, з яких цю техніку і знищують.

"Якісної протидії дронам немає, РЕБ не дає 100% захисту. Тому вони може б і хотіли завезти більше техніки, але не можуть цього зробити", — продовжив Ростислав Ящишин.

До слова, в України є теплові FPV-дрони, продовжує військовий, але поки що не можна сказати, на чиєму боці паритет.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.