Понедельник, 08 апреля 2024 17:00

«Ми повинні проголосувати за пакет допомоги у квітні» – член Палати представників США Том Своззі

«Якщо винести пакет допомоги на голосування, то завтра він буде ухвалений» – Том Своззі

Конгрес США повинен проголосувати за пакет допомоги Україні у квітні. У цьому переконаний член Палати представників Том Своззі. Про це він розповів у ексклюзивному інтервʼю Радіо Свобода під час візиту до Києва 8 квітня.

Конгресмен-демократ сподівається, що документ ухвалять упродовж двох наступних тижнів.

«Побувавши в Україні, я переконався, як ніколи, наскільки гострою є ситуація. І ми повинні проголосувати за пакет допомоги у квітні. Сподіваюся, це станеться в найближчі два тижні», – сказав Своззі.

За словами конгресмена, Україна має сильну підтримку в уряді та серед звичайних американців. «Якщо винести пакет допомоги на голосування, то завтра він буде ухвалений», – зазначив конгресмен.

Втім, за його словами, у спікера Палати представників Майка Джонсона виникли політичні проблеми з однопартійцями.

Раніше окремі члени Республіканської партії заявляти про намір відправити Джонсона у відставку. За таких умов, сказав Своззі, він підтримає спікера на посаді.

«Я дуже чітко сказав, що навіть якщо вони спробують скинути його з посади спікера, попри те, що я – демократ, а він – республіканець, я підтримаю його, щоб він залишився. Тож треба рухатися вперед. Я думаю, що він готовий рухатися вперед протягом кількох наступних тижнів. І якщо він поставить законопроєкт на голосування, то він пройде», – підсумував Своззі.

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Ще у лютому спікер Палати представників Майк Джонсон (республіканець) відкинув схвалений Сенатом законопроєкт, але допускав голосування за «нову пропозицію».

Днями Джонсон заявив, що очікує на просування пакету, який включає допомогу Україні, коли Палата представників повернеться після канікул. Він припустив, що цей пакет буде включати «деякі важливі нововведення». У цьому контексті Джонсон згадав про заарештовані російські активи, заморожені в США, а також концепцію позики.

У Білому домі відмовилися припускати, чи підпише президент США Джо Байден інший варіант законопроєкту щодо допомоги Україні.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.