Понедельник, 08 июля 2024 09:22

Зеленський сьогодні у Варшаві, зустрінеться з Туском і Дудою – влада Польщі

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск (ліворуч) під час зустрічі у Києві, Україна, 22 січня 2024 року. Фото архівне

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 8 липня, відвідає Польщу з офіційним візитом та підпише безпекову угоду між Україною і Польщею.

О 14:10 за київським часом запланована зустріч Зеленського з премʼєр-міністром Польщі Дональдом Туском, повідомляє канцелярія польського премʼєра у мережі X.

Також на сайті президента Польщі анонсували зустріч лідера України з Анджеєм Дудою близько 15:00 за києвом.

Відомо, що під час візиту Зеленського відбудеться підписання безпекової угоди між Польщею та Україною. Також запланована спільна пресконференція Зеленського і Туска, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що безпекова угода між Польщею та Україною «майже готова» і буде підписана до Саміту НАТО, який стартує 9 липня.

«Текст угоди доповнює зміст Декларації G7 про підтримку України, укладеної у Вільнюсі 12 липня 2023 року, до якої Польща приєдналася за рішенням прем’єр-міністра Дональда Туска 22 січня 2024 року. Її метою є подальший розвиток співпраці у сфері безпеки та підтримки України перед російською агресією, а також підкреслення незмінної підтримки Польщею членства України в НАТО і ЄС», – йдеться у коментарі МЗС Польщі.

Після підписання безпекових угоди з Японією, Італією та США президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ готує підписання таких угод ще з 10 країнами.

За даними Офісу президента, станом на кінець травня Україна підписала безпекових угод, у яких зафіксовано понад 23 мільярди доларів військової та фінансової підтримки.

Загалом Київ уже підписав 17 безпекових угод у межах декларації про підтримку України, ухваленої у Вільнюсі в липні 2023 року країнами «Групи семи».

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.