Четверг, 11 июля 2024 07:03

Британія дозволила бити Storm Shadow по рф: Зеленський зустрівся з новим премʼєром

Picture

Фото: PrtSc-video

Президент України Володимир Зеленський провів першу зустріч із новим прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Про це глава держави повідомив у телеграм-каналі, повідомляє пресслужба Офіса Президента України.

Дякую за усі військові та фінансові пакети для нашої держави. Вранці я прочитав про дозвіл на використання ракет Storm Shadow по військових обʼєктах на території рф. І сьогодні ми мали можливість обговорити практичну реалізацію цього рішення.

Крім того, Зеленський подякував Британії за незмінну підтримку України та українських людей.

Натомість Стармер під час зустрічі запевнив Зеленського, що підтримка з боку Великої Британії не зменшиться.

10 липня новий прем’єр-міністр Британії Кір Стармер підтвердив, що Україна може використовувати британські ракети Storm Shadow для завдання ударів по військових цілях на території рф. Політик погодився, що Київ має вирішувати, як використовувати ракети Storm Shadow, надані Лондоном.

Він також прокоментував ракетний удар рф по "Охматдиту", назвавши його "абсолютно шокуючим, жахливим нападом", який став "дуже важливим, хоча й трагічним тлом для цього саміту (НАТО)".

Моє послання президенту путіну таке: цей саміт НАТО слід розглядати як чітку і єдину рішучість союзників по НАТО та інших країн, які перебувають там одночасно, підтримати Україну і протистояти російській агресії.

Тим часом колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розпочав роботу на посаді посла України у Великій Британії. 10 липня стало його першим робочим днем.

Подготовил: Сергей Дага

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.