Четверг, 25 июля 2024 13:17

Керуючий єпархією звершив Божественну літургію на парафії святих благовірних князів Бориса і Гліба у Вишгороді (ФОТО)

Керуючий єпархією звершив Божественну літургію на парафії святих благовірних князів Бориса і Гліба у Вишгороді (ФОТО)

24 липня у день пам’яті святих благовірних князів-стастотерпців Бориса і Гліба, керуючий Вишгородською єпархією архієпископ Вишгородський Агапіт, на запрошення настоятеля протоієрея Віталія Клоса відвідав парафію святих князів Бориса і Гліба в місті Вишгород та звершив Божественну літургію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на матеріали Вишгородської єпархії ПЦУ.

Його Високопреосвященству співслужили вікарії Київської єпархії єпископ Васильківський Єфрем та єпископ Богуславський Арсеній, настоятель парафії та секретар єпархії протоієрей Віталій Клос, благочинний 1-го Вишгородського благочиння протоієрей Микола Іванців, благочинний Іванківського благочиння протоієрей Іван Славич, духовенство єпархії та запрошене духовенство.

Після прочитання святого Євангелія Преосвященний владика звернувся до присутніх у храмі з повчальним словом.

Під час богослужіння лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну і наш народ, а також за тих, хто вже віддав своє життя за нашу свободу та незалежність.

Після літургії навколо храму було звершено святковий хресний хід.

На завершення архієпископ Агапіт звернувся до присутніх у храмі з повчальним словом, подякував усім за спільну молитву та привітав отця-настоятеля та парафіян з храмовим святом.

Також з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія архіпастир вручив церковні нагороди волонтерам.

У відповідь протоієрей Віталій подякував Преосвященним владикам за візит та подарував букети квітів.

24 липня православний світ відзначає день пам’яті святих Бориса і Гліба, яких канонізували при посвяченні церкви в 1021 році. У Вишгороді у цей день Храмове свято. Князі-страстотерпці вважаються небесними захисниками Вишгорода — з їхніми іменами пов’язані історичні події міста.

Храм святих страстотерпців Бориса і Гліба знаходиться в межах давньоруського городища Вишгорода X-XIII століть — памʼятки національного значення на території Вишгородського історико-культурного заповідника.

Нагадаймо, що у Бучі церква Ікони Божої Матері "Почаївська" проведе храмове свято рідною мовою.



Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.