Воскресенье, 12 февраля 2023 20:30

ОВА: ситуація в регіонах України станом на 12 лютого

російська армія за добу здійснила обстріли дев’яти областей України.

Об этом сообщает Руспресс

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 12 лютого.

У Чернігівській області ворог обстріляв із артилерії Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня війська рф здійснили обстріли Миропільської, Зноб-Новгородської, Шалигинської громад. Зафіксовано 45 ударів.

По Миропільській громаді росіяни били з мінометів. По Зноб-Новгородській громаді вдень війська рф вели мінометний обстріл та били зі ствольної артилерії.

Шалигинську громаді ворог обстріляв з артилерії. Ввечері по околиці села Запсілля Миропільської громади росіяни здійснили мінометний обстріл, інформація про постраждалих та пошкодження уточнюється.

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Вільнянськ, Новоданилівка, Кам’янське, Дружелюбівка, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Червоне, Оріхів, Мала Токмачка, Магдалинівка, Ольгівське, Новоандріївка, Білогір’я, Темирівка, Малинівка, Щербаки, Степногірськ, Степове. Є руйнування, деталі та наслідки уточнюються.

У Дніпропетровській області вчора ворог тричі за день обстрiляв Нiкопольський район, бив із важкої артилерiї по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадах. Люди не постраждали. Наслідки з’ясовуються.

Вночі російські війська завдали по Харкову три ракетні удари (попередньо, із ЗРК С-300). Зафіксовані влучання в об’єкт інфраструктури та депо "Нової пошти". Осколкові поранення дістав 35-річний чоловік та був госпіталізований.

Минулої доби ворог обстріляв райони щонайменше 13 прикордонних населених пунктів Харківської області, зокрема Красне, Глибоке, Синельникове, Фиголівка, Новомлинськ і Дворічна.

Також росіяни завдали авіаційних ударів біля Гатища і Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог вів мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гряниківка, Новоєгорівка, Синьківка, Петропавлівка, Табаївка і Берестове.

Вчора зранку агресори масовано обстріляли з використанням авіації Вовчанськ Чугуївського району. Зруйновано щонайменше 13 житлових будинків. Також пошкоджені господарські споруди. Один зі снарядів влучив поруч з будівлею відділення поліції.

У Луганській області росіяни посилюють угруповання на Лиманському та Бахмутському напрямках, застосовують авіацію. Так, вчора ворог завдав авіаційних ударів неподалік Червонопопівки, Житлівки і Діброви.

Підрозділи Сил оборони України відбили російські атаки поблизу Білогорівки і Серебрянського лісництва.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли Новоселівського, Макіївки, Невського, Кремінної, Діброви, Білогорівки, Новоєгорівки, Стельмахівки, Червонопопівки і Серебрянського лісництва.

Ситуація в області залишається складною.

У Донецькій області війська рф обстріляли Костянтинівську громаду (в селі Ступочки зруйновані приватні будинки, поранено людину); Курахівську громаду (під вогнем опинились приватний сектор Курахівки, приватний сектор Гострого, околиці села Веселий Гай); Лиманську громаду (село Ставки обстріляне із “Градів”, селища Торське, Зарічне і Терни — з артилерії); Мар’їнську громаду (Мар’їнка, Красногорівка та село Новомихайлівка); Авдіївську громаду (вночі стався масований артобстріл центральної частини міста. По лінії оборони навколо міста тривали хаотичні обстріли позицій).

Складною залишається ситуація у Соледарській громаді. Під постійними обстрілами перебуває село Парасковіївка. Поодинокі обстріли відбувалися в селі Федоровка, пошкоджено приватний будинок, постраждалих немає. У селі Васюківка пошкоджено чотири приватні будинки, постраждалих немає. В селі Міньківка пошкоджено чотири приватні будинки, без постраждалих.

На Донеччині за добу один цивільний загинув і 10 були поранені.

У Миколаївській області вчора вдень та вночі ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії та населенному пункту Очаківській громаді. Пошкоджено житловий будинок. Постраждалих немає. Також вчора вдень і вночі зафіксовано ворожі влучання за межами населених пунктів Куцурубської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області від ворожого артилерійського вогню постраждали передмістя та Херсон, а також райони понад 30 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Милове, Червоний Маяк, Новоберислав, Берислав, Бургунку, Зміївку, Веселе, Миколаївку, Тягинку, Токарівку, Микільське, Антонівку, Станіслав та Дніпровське.

Ворог також завдав авіаудару в районі Зимівника.

Через агресію росії за добу на Херсонщині постраждала одна людина.

З визволених від росіян територій Херсонщини автотранспортом евакуювали ще 43 людини, з них 5 дітей.

На фото: вночі окупанти вкотре обстріляли Харків — правоохоронці задокументували наслідки. За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). За даними слідства, 11 лютого близько 23:10 російські військові нанесли ракетний удар по Слобідському району Харкова. Пошкоджено складські приміщення та низку транспортних засобів. Отримав поранення співробітник підприємства.


Источник: Компромат НЕТ

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.