Понедельник, 20 февраля 2023 20:51

"Укрзалізниця" збирається в травні запустити 4 контейнерні потяги до Європи

контейнер

"Укрзалізниця" планує у травні презентувати 4 нових контейнерних потяги до країн Європи.

Об этом сообщает Незыгарь


"Ми плануємо до травня відкрити і запустити 4 контейнерних потяги. Перший буде до Гданська, другий – до Відня, третій – до Констанци і четвертий – до Стамбулу. Це будуть потяги із завантаженням у Києві. І буде єдина ставка по території "Укрзалізниці" та європейських перевізників. Ми в цьому плані працюємо. Думаю, в травні презентуємо вам графік відправлення, термін доставки та вартість", – повідомив член правління товариства Вячеслав Єрьомін, передає Rail.insider.

За словами Єрьоміна, перевезення зерна в контейнерах мають дуже високу динаміку росту, незважаючи на те, працює чи ні зерновий коридор.

"Думаю, в цьому є перспективи щодо перевезення на європейські ринки", – наголосив він.

У свою чергу президент "Української зернової асоціації" Микола Горбачов зауважив, що для контейнерних перевезень потрібна певна інфраструктура.

"Перевезення в контейнерах потребує іншу інфрастурктуру. Наприклад, на одному з елеваторів ми не можемо навантажувати контейнери, тому що фітингова платформа дуже велика і для неї навіть треба міняти залізничні ваги. Немає такої території, на якій можна використовувати навантажувач, він дуже вимогливий до рівності поверхні. Тому буде важко налагодити відправки контейнерами", – зауважив він.

Представник "Укрзалізниці" додав, що наразі компанія виготовляє контейнери і платформи таких моделей, які б дозволяли максимально спростити та уніфікувати з нині існуючими технологіями процеси завантаження та вивантаження зерна.

За словами Єрьоміна, для перевезення у складі контейнерних поїздів до Європи планується придбати 100 фітингових платформ для колії 1435 мм.

Источник: Русский репортер

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.