Вторник, 11 апреля 2023 15:42

Лише три українських міста отримали статус "прозорих" в умовах війни,

львів

Лише три українські міста в умовах повномасштабної війни отримали статус "прозорих" – Дніпро, Львів та Мукачево.

Об этом сообщает Компромат


Про це свідчать результати дослідження роботи міських рад під час війни Transparent cities від Transparency International Ukraine.

"Частково прозорими" визначили 10 міст: Вінниця, Володимир, Житомир, Кам’янське, Київ, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород та Чернівці.

Загалом було оцінено 70 українських міст.

Як наголошують експерти, із початком повномасштабної війни сфера доступу до публічної інформації регресувала. Аргументуючи безпековими ризиками, міста призупиняли роботу офіційних порталів або ж обмежували доступ до окремих розділів чи сторінок.

У середньому міста виконували індикатори дослідження на 37,5%. При цьому вимоги українського законодавства – на 47,8%. Тобто українські міста не виконали понад половину обов’язкових законодавчих вимог, зазначають аналітики.

Водночас програма Transparent cities сформувала перелік найкращих практик, які втілювали українські міста під час війни, і які показали свою ефективність.

Зокрема, експерти виділили публікації інформації про укриття та інформації для ВПО, електронну подачу заяв на житло, електронні звернення мешканців через спеціальні міські сервіси, підтримку релокованих бізнесів, звітування про розподілену гуманітарну допомогу тощо.

Источник: ФИБ

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.