Вторник, 25 апреля 2023 15:59

Знову взяли під варту екскомандира львівського "Беркута" Пацеляка, підозрюваного у вбивствах під час Євромайдану

Київський апеляційний суд узяв під варту на 60 днів без права застави колишнього командира львівського "Беркута" Ростислава Пацеляка , підозрюваного у злочинах проти євромайданівців.

Про це повідомляє НВ.

З 24 березня, за рішенням Печерського райсуду Києва, Пацеляк перебував під нічним домашнім арештом. Київський апеляційний суд змінив йому запобіжний захід на утримання під вартою на 60 днів.

Під час апеляційного засідання 24 квітня ексберкутовець розповів, що нічний домашній арешт заважав йому працювати у Києві та унеможливлював відвідування рідного Новояворівська у Львівській області.

Екскомандир львівського "Беркута" підозрюється у перевищенні службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних вбивств та завершених замахів на вбивство двох та більшої кількості учасників акцій протесту.

Вперше Пацеляка затримали ще у жовтні 2015 року у справі про перевищення службових повноважень, перешкоду професійній діяльності журналістів та проведення мирних зборів 18 лютого 2014 року на Інститутській. Через місяць Апеляційний суд Києва перевів його під нічний домашній арешт із носінням електронного браслета. А у вересні 2021 року Святошинський райсуд столиці змінив запобіжний захід на особисте зобов’язання.

Вгорі: Ростислав Пацеляк, знімок екрану з відео

«Аргумент»

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.