Пятница, 22 декабря 2023 05:12

Остін і Умєров обговорили пріоритети безпекової допомоги Україні – Пентагон

Українська сторона наразі подробиць цієї розмови не повідомляла.

Міністр оборони США Ллойд Остін та міністр оборони України Рустем Умєров у телефонній розмові обговорили ситуацію в Україні і пріоритети безпекової допомоги.

Як повідомляє пресслужба Пентагону, Остін також надав оновлену інформацію про прогрес у створенні коаліцій сил і засобів в рамках Контактної групи з питань оборони України та планування майбутніх зустрічей групи.

Українська сторона наразі подробиць цієї розмови не повідомляла.

Ця розмова відбулася на тлі затримки допомоги Україні. Раніше Білому домі заявили, що планують цього місяця оголосити останній пакет допомоги Україні, на який залишились гроші і який не потребує схвалення додаткового фінансування з боку Конгресу США.

Прохання адміністрації Джо Байдена про надання додаткових понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні застрягло в Конгресі, де республіканці кажуть, що це має бути поєднано з посиленням міграційного контролю на кордоні США та Мексики. У Білому домі очікують, що Конгрес США схвалить додаткове фінансування для допомоги Україні у січні.

На саміті у грудні лідери ЄС мали намір схвалити надання Україні фінансової підтримки до 2027 року в розмірі 50 мільярдів євро. Проте Угорщина заблокувала цей пакет допомоги. Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, лідери ЄС повернуться до цього питання наприкінці січня 2024 року.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.