Воскресенье, 24 декабря 2023 20:21

ПЦУ вперше відзначає Різдво разом із більшістю помісних церков – Епіфаній

За словами Епіфанія, Різдво закликає до переосмислення життєвих цінностей та нагадує про «одвічні християнські цінності»: віру, любов та істину

Православна церква України вперше відзначає Різдво за новоюліанським календарем – про це заявив голова ПЦУ Епіфаній у святковому зверненні 24 грудня.

«Цьогоріч Православна церква України разом із більшістю помісних церков уперше повноцінно відзначає свята за новоюліанським календарем», – заявив він.

За словами Епіфанія, Різдво закликає до переосмислення життєвих цінностей та нагадує про «одвічні християнські цінності»: віру, любов та істину.

«Бажаю, щоб духовний зміст святкових днів надихнув кожного й надалі непохитно працювати заради наближення перемоги, а рушійною силою в цьому були любов до ближніх і довіра до наших захисників. Нехай коляда звучить для всіх, а особливо для наших воїнів, огортаючи теплом Різдва, зігріваючи душевно та тілесно», – сказав голова ПЦУ.

Він також побажав українцям «благословенного й переможного нового року».

25 грудня Епіфаній очолив літургію у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Києва. Він також отримав Вифлеємський вогонь миру від членів «Пласту».

Православна церква України з 1 вересня 2023 року перейшла на новоюліанський календар. Він передбачає святкування Різдва 25 грудня, а не 7 січня. У листопаді Києво-Печерська лавра повідомила, що «на численні прохання парафіян» вирішила перейти на новоюліанський календар.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.