Вторник, 02 января 2024 16:45

У фракції "Слуга народу" повідомили про долю законопроєкту про мобілізацію

Читать на русском

У фракції

У фракції "Слуга народу" повідомили про долю законопроєкту про мобілізацію

Заступниця голови монобільшості заявила, що над законопроєктом про мобілізацію працюватиме комітет з питань безпеки та оборони, який врахує зауваження уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Верховна Рада не виноситиме на розгляд законопроєкт про мобілізацію в оригінальному варіанті. Над документом ще працюватимуть. Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі телемарафону.

За словами парламентарки, до 5 січня в парламенті має почати роботу велика міжвідомча робоча група, яка напрацює компромісний варіант законопроєкту, зокрема, з урахуванням зауважень уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця. Документ у нинішньому вигляді виносити до парламенту на голосування не будуть.

"Ми уже розуміємо, що в оригінальному вигляді законопроєкт не буде голосуватися і прийматися", — сказала Євгенія Кравчук.

Вона зазначила, що оновлена версія буде "більш компромісним варіантом" проєкту закону про мобілізацію. Він буде напрацьований Комітетом з питань безпеки та оборони.

Кравчук також наголосила на певних занепокоєннях щодо корупційних норм.

"Все має бути в зрозумілий і справедливий спосіб", — додала вона.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.