Вторник, 02 января 2024 20:35

Росія через підставні фірми хоче закупати в Узбекистані електроніку для дронів, - ЦНС

Читать на русском

Росія через підставні фірми хоче закупати в Узбекистані електроніку для дронів, — ЦНС

Росія через підставні фірми хоче закупати в Узбекистані електроніку для дронів, — ЦНС

РФ хоче створити та фінансувати на території Узбекистану підставні підприємства для збору безпілотників з іноземних електронних компонентів. Таким чином Москва планує використати Ташкент для обходу міжнародних санкцій, введених через широкомасштабну військову агресію проти України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що в ході зустрічі очільників країн Співдружності Незалежних Держав (СНД) 26 грудня 2023 року російський диктатор Володимир Путін обговорив з президентом Узбекистану Шавкатом Мірзійоєвим відповідні умови.

"Зокрема, досягнуто попередніх домовленостей щодо створення низки підставних компаній на території Узбекистану, які фінансуватимуться російським урядом. Офіційно анонсована співпраця у транспортній галузі", — вказується у публікації.

Проте у Центрі мають дані, що практично йдеться про створення фіктивних компаній для обходу країною-агресором санкцій та підприємств, що займатимуться збором БПЛА з іноземних електронних комплектуючих.

Вироби та компоненти планують експортувати до кількох оборонних підприємств РФ (серед них "Казанский завод "Электроприбор", "заводу Элекон", "Стелла-К").

Також у ЦНС поінформували про плани Кремля викупити в Узбекистану запаси радянських боєприпасів.

"Відповідно, росіяни планують продовжити розгортання фіктивних підприємств у країнах Центральної Азії, для обходження міжнародних санкцій", — ідеться в повідомленні.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.