Воскресенье, 04 февраля 2024 10:21

ДРГ росіян намагалася прорвати кордон у Сумській області: бій тривав півтори години

Читать на русском

ДРГ росіян намагалася прорвати кордон у Сумській області: бій тривав півтори години

ДРГ росіян намагалася прорвати кордон у Сумській області: бій тривав півтори години

Російська ДРГ зробила чергову спробу прорвати кордон України на Сумщині 3 лютого. Ворог кілька разів змінював тактику, після півторагодинного бою окупантів вдалося відкинути далеко від кордону.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у його Telegram .

"На Сумському напрямку бійцями Сил територіальної оборони, які захищають Північну операційну зону, припинено чергову спробу ворожої диверсійно-розвідувальної групи перетнути державний кордон України", — розповів він.

Подробиці спроби прориву ДРГ РФ

3 лютого о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійцями одного з опорних пунктів було помічено рух збройної групи у складі десяти осіб. Відразу українські бійці розпочали стрілецьку битву та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону.

"Уже за кілька хвилин до бою приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил", — розповів Наєв.

 queiueiqudidtzant

Зазнавши втрат, за даними генерала, ворог змінив тактику, розділившись на дві групи.

"Одна з яких під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл убитих і поранених. Друга група спробувала обійти опорний пункт з бокового флангу. Але до цього часу до місця бою прибула контрдиверсійна група, додавши, що ворога вдалося відкинути далеко за кордон".

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.