Суббота, 23 марта 2024 05:48

У теракті під Москвою загинули понад 60 людей, число може зрости – офіційно

Упродовж ночі 23 березня пожежу в концертному залі загасили

Унаслідок теракту в концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Підмосковʼї, за офіційними даними, загинули понад 60 людей, поранено понад 100. Президент Росії Володимир Путін досі цього не прокоментував.

Уранці 23 березня телеграм-канал «112» із посиланням на джерело повідомив, що число загиблих зросло до 82, серед них троє дітей.

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі стали стріляти з автоматів, згодом стався вибух, розпочалася сильна пожежа. Гасіння вогню триває, але, за словами губернатора Московської області Андрія Воробйова, «переважно вогонь ліквідований». Воробйов зазначив, що до ранку над залом для глядачів «Крокуса» впав дах, рятувальники розбирають завали.

Воробйов повідомив, що госпіталізовано 115 людей, серед яких пʼятеро дітей. Деякі перебувають у тяжкому стані.

Слідчий комітет (СК) Росії порушив кримінальну справу за статтею про теракт. Учора російські ЗМІ повідомляли, що після теракту нападникам вдалося втекти на автомобілі. У СК на запитання журналістів, де зараз нападники, заявили, що «поки що це передчасна інформація».

Президент Росії Володимир Путін досі не прокоментував теракт. Російські новинні агенції писали, що йому доповідають про ситуацію, а віцепрем’єр Росії Тетяна Голікова сказала, що у відповідь на звіт про постраждалих Путін нібито «побажав усім одужання та передав подяку лікарям».

Видання «Агентство» зазначає, що атака на «Крокус Сіті Хол» – найбільший у Росії теракт від часу нападу на школу в Беслані у 2004 році, коли загинули понад 300 людей.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.