Пятница, 19 апреля 2024 10:05

З травня одна категорія чоловіків втратить відстрочку від мобілізації

Читать на русском

З травня одна категорія чоловіків втратить відстрочку від мобілізації

З травня одна категорія чоловіків втратить відстрочку від мобілізації

В Україні близько 500 тисяч осіб є неплатниками аліментів. Тоді як щонайменше 20 тисяч чоловіків, у яких є три та більше дітей, мають борг, розповів заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Громадяни, які мають трьох та більше дітей, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Згідно з новим законом, її можна втратити в разі несплати аліментів понад три місяці.

Детальніше про це розповіли в LB.

У Міністерстві юстиції на запит журналістів повідомили, що станом на 1 березня 520,2 тисячі документів щодо стягнення аліментів перебувало на виконанні в органах Державної виконавчої служби. Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко наголосив, що кількість може змінюватися щомісяця, проте в середньому по країні чисельність неплатників аліментів перебуває на рівні півмільйона.

За його словами, точної статистики батьків-боржників, які мають трьох та більше дітей, за понад три місяці немає, проте це не менше ніж 20 тисяч осіб. Мобілізація для такої категорії не повинна бути покаранням, адже військова служба — це обовʼязок, як і батьківська відповідальність. Ба більше, є чоловіки, які хотіли б сплачувати аліменти, проте не мають роботи.

"Враховуючи достатньо високі зарплати в ЗСУ, це буде якраз механізм достатньо швидко погаcити борги. Головне — діти отримають фінансове забезпечення", — сказав Андрій Гайченко та додав, що адреси таких ухилянтів вже відомі.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.