Четверг, 16 мая 2024 12:00

Відсутність фортифікацій на Харківщині — це все російська пропаганда, — радник голови ОП Лещенко

Читать на русском

Відсутність фортифікацій на Харківщині — це все російська пропаганда, — радник голови ОП Лещенко

Відсутність фортифікацій на Харківщині — це все російська пропаганда, — радник голови ОП Лещенко

Російська пропаганда поширює наративи про нібито відсутність фортифікаційних споруд у Харківській області та причетність України до замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Про це на брифінгу розповів радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко.

Російські пропагандисти наповнили інформаційний простір наративами про те, що нібито відсутність фортифікаційних споруд на Харківщині робить цей регіон та обласний центр «легкою здобиччю» для російської армії. Цей наратив, за словами Лещенка, росіяни намагаються посилити вкидом про те, що начебто фортифікаційні споруди відсутні через корумпованість і стали приводом для збагачення українських чиновників. Про це повідомляє безліч російських телеграм-каналів та інших медіа.

«Цей вкид має під собою дуже зрозумілу мету. По-перше, посіяти паніку, по-друге, розсварити українське військове керівництво із місцевими адміністраціями з українською політичною владою, а також посіяти зневіру щодо спроможності України обороняти свою територію очах західних партнерів», — сказав Лещенко.

Радник голови ОПУ заявив, що твердження про відсутність фортифікаційних споруд на Харківщині є маніпулятивними. Аналогічний наратив, за його словами, поширюється й щодо Сумської області.

Він пояснив, що на підступах до Харкова, як і в решті прикордонних та прифронтових областей, зводиться ешелована система фортифікацій, яка складається з кількох оборонних рубежів. Відсутність фортифікацій в так званій «сірій» зоні, за словами Лещенка, пояснюється тим, що кожен метр тієї землі перебуває під щільним російським артилерійським вогнем і зведення будь-яких споруд там неможливе ні зараз, ні рік-два тому. «Ті лінії, які були збудовані, були розбудовані далі і сьогодні є рубежем української оборони», — сказав Лещенко.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.