Пятница, 24 мая 2024 07:05

КНР та Бразилія закликають провести «мирну конференцію» щодо України за участі Росії

Читать на русском

КНР та Бразилія закликають провести «мирну конференцію» щодо України за участі Росії

КНР та Бразилія закликають провести «мирну конференцію » щодо України за участі Росії

Бразилія та Китай закликають провести «міжнародну мирну конференцію», яка була б визнана і Україною, і Росією, для обговорення «врегулювання кризи».

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що про це йшла мова під час зустрічі у Пекіні між міністром закордонних справ Китаю Ван І та головним радником із закордонних справ президента Бразилії Чельсо Аморім.

Дружні до росії країни, які входять у БРІКС, хочуть, щоб цей захід відбувся «у відповідний час за рівної участі всіх сторін», а на порядку денному було обговорення «усіх мирних планів».

Також у спільній заяві говориться, що конференцію треба організувати так, щоб її визнали як росія, так і Україна. При цьому війну рф проти Україну названо «українською кризою». Слова «війна» у матеріалах, оприлюднених за підсумками перемовин, не вживається взагалі.

FM Wang Yi met with Chief Advisor to the President of Brazil Celso Amorim. The two sides had an in-depth exchange of views on pushing for the political settlement of the Ukraine crisis and calling for the deescalation of the situation, and reached the following common… pic.twitter.com/Jcq3jhUMe4

— Hua Chunying 华春莹 (@SpokespersonCHN) May 23, 2024

Крім того, Бразилія та Китай закликають «розширити програму гуманітарної допомоги» та «застерігають від застосування у конфлікті зброї масового знищення».

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.