Пятница, 31 мая 2024 08:30

Озеленення під час війни: поки діти збирають на дрони, мер Ірпеня Маркушин насаджує мавританські газони (ВІДЕО)

Озеленення під час війни: поки діти збирають на дрони, мер Ірпеня Маркушин насаджує мавританські газони (ВІДЕО)

В Ірпені на набережній проходять роботи з озеленення, які ініціювало Управління благоустрою міста

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "ITV".

На ірпінській набережній працює трактор. територія, яку він обробляє, призначена під мавританський газон, який ще називають природніми луками. Засадження такими луками ірпінської набережної ініціювало Управління благоустрою міста. Зараз завдання тракторця — прибрати весь бур’ян, який захаращує берег річки.

Катерина Пасюк, керівниця КП "Управління благоустрою міста", розповідає:

Потім підростає знову бур’янець, ми його протравлюємо. Воно не буде оратися. Культиватор пройде. Він ще дрібніше спушить, переб’є корінчики, стане така рівненька галявинка і вже в осінь ми висіваємо природні луки.

Природні луки вже давно стали трендом в Європі. Відомо, що вони покращують грунтову структуру і сприяють збереженню місцевої флори та фауни. Катерина Пасюк, керівниця КП "Управління благоустрою міста" ділиться професійними знаннями:

Висіявши ці луки, ми дамо харчування нашим комашкам і бджілкам. Вони будуть збирати нектар і пилок, і тим самим будуть харчуватися. Можливо, у нас тут на одній із локацій і будуть стояти вулики. Уявляєте собі? Прийшли на ірпінську набережну і збираєте мед. Ось вам свіжачок із природніх луків і мавританських газонів. Медок із ірпінської набережної.

Природні луки протягнуться вздовж річки Ірпінь, на вигинах берега від Романівки аж до залізничного мосту.

Журналістка Надія Дроган розповіла, що такі газони були запроєктовані ще при будівництві набережної. І нібито вони зекономлять ресурси на обслуговування.

Нагадаймо, що народний депутат Андрій Клочко, підозрюваний у незаконному збагаченні, вніс 12 млн грн застави і знову їздить до свого кума Маркушина в Ірпінь.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.