Четверг, 18 июля 2024 08:15

За минулу добу найбільша кількість бойових зіткнень відбулась на Торецькому напрямку – Геншттаб ЗСУ

 Бійці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади на позиціях біля Торецька, Донецька область, Україна, липень 2024 року

Протягом минулої доби зафіксовано 144 бойових зіткнення. Найбільше відбулося на Торецькому напрямку, де війська Росії 29 разів атакували в районах Північного та Нью-Йорка. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 18 липня.

«На Покровському напрямку українські воїни відбили 26 штурмів і атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Карлівка, Новоселівка Перша та Яснобродівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів», – зазначили військові.

Також, за даними штабу, на Харківському відбулося 20 бойових зіткнень. Всі – в районах Глибокого та Вовчанська. На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили десять штурмових дій.

«На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили ворожі атаки поблизу Красногорівки, Георгіївки і Парасковіївки, де ворог 12 разів намагався прорвати оборону наших військ», – кажуть у ЗСУ.

У повідомленні вказано, що «на Купʼянському напрямку кількість атак за добу сросла до 11. Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Новоосикового, Андріївки, Берестового та Стельмахівки».

«На Краматорському напрямку українські воїни зупинили шість спроб противника прорвати нашу оборону. Основні зусилля окупанти, за підтримки авіації, прикладали у районі Часового Яру», – йдеться у зведенні.

Крім того, зазначили військові, війська РФ атакували на Лиманському, Времівському, Оріхівському напрямку.

У Генштабі наголосили, що на Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на лівому березі Дніпра – п’ять атак успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено, розповіли у Збройних силах.

Напередодні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону прокоментував ситуацію на північних кордонах країни.

За його словами, інтерв’ю, в якому керівник ГУР МО Кирило Буданов говорив про «загрозу наступу РФ з півночі», записувалося тоді, коли «були активні дії на Харківському напрямку і ворог продовжував свою наступальну операцію».

Раніше керівник ГУР України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню NV казав, що ситуація з атаками РФ на Україну з півночі загострюється. За його словами, катастрофи немає, але «не бачити проблем не вийде».

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.