Пятница, 26 мая 2023 08:08

"Урал" та "ГАЗ": Японія розширила санкції проти Росії

японія

Японія оголосила про новий пакет санкцій проти РФ, до якого увійшли 17 фізичних та 78 юридичних осіб із Росії і сім громадян України, що сприяють росіянам в окупації територій нашої держави.

Про це повідомили в японському Міністерстві закордонних справ, передає Укрінформ.

Санкції запроваджено проти низки російських авіаційних підприємств, зокрема авіазаводів "Урал", "Комсомольськ-на-Амурі" та "Іркутськ", конструкторського бюро машинобудування із Коломни, НВП "Пульсар", групи "ГАЗ", торгового дому "РОСЕЛ", Державного ракетного центру ім. Макєєва та інших організацій.

До санкційного пакета також включені російські Фонд національного добробуту і Фонд захисту національних цінностей, кошти яких використовуються російським режимом для продовження війни проти України.

Щодо визначених фізичних і юридичних осіб буде здійснено заморожування рахунків, якщо такі будуть виявлені в Японії, а також заборонені будь-які фінансові операції з ними.

У межах нового санкційного пакета Токіо запровадив заборону на надання будівельних та інженерних послуг для Росії та розширив перелік забороненого експорту низкою товарів, які сприяють зміцненню промислової бази РФ. Деталі цих санкцій, зокрема перелік товарів, що підпадають під експортні обмеження, буде визначені пізніше.

Раніше Японія заборонила експорт до РФ напівпровідників, обладнання для видобування нафти, предметів розкоші (дорогоцінного каміння, елітного алкоголю, люксових автівок), квантових комп’ютерів та 3D-принтерів. Під забороною перебувають також вакцини, медичне обладнання та ліки.

Таким чином, у санкційному списку Японії тепер значаться загалом 700 фізичних осіб і 207 організацій з РФ та 311 фізичних осіб з-поміж поплічників агресора на тимчасово окупованих територіях України.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.