Суббота, 13 апреля 2024 17:13

Глава МВС Естонії запропонував визнати РПЦ терористичною та заборонити - в Україні із вбивцями грають у демократію

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс виступив із пропозицією визнати Російську православну церкву Московського патріархату терористичною організацією. Це, за його словами, дозволить уряду заборонити діяльність РПЦ у країні. Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала цю ідею виявом душевного нездоров’я.

«Враховуючи наявний контекст, у мене як у міністра внутрішніх справ немає іншого вибору, окрім як запропонувати Рійгікогу (парламенту — А.) оголосити Московський патріархат терористичним і тероризм, що підтримує у своїй діяльності»,— сказав Лаурі Ляенеметс в ефірі Естонського національного телерадіомовлення (ERR). "Це не вплине на парафіян, це не означає, що храми будуть закриті, але це означає, що зв’язки з Москвою будуть розірвані", — стверджує міністр.

Міністр пояснив необхідність заборони церкви тим, що РПЦ підпорядковується президенту Володимиру Путіну, який, по суті, керує терористичною діяльністю у світі. Він зазначив, що ситуацію з православною церквою вивела на новий рівень у плані безпеки прийняту нещодавно собором РПЦ заяву. "Якщо провести паралель, ісламські терористи, які кажуть, що ведуть священну війну проти західного світу, цінності західного світу, сьогодні патріарх і патріархат, які діють у Москві, нічим не відрізняються від ісламських терористів", — додав він.

При цьому представник естонської православної церкви московського патріархату заявив на прес-конференції, що естонська церква не підпорядковується безпосередньо РПЦ і не може відповідати за висловлювання церковних лідерів на підтримку бойових дій Росії в Україні.

«Аргумент»

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.