Четверг, 18 апреля 2024 20:08

Україна може отримати перші F-16 уже до літа, - прем’єр Бельгії

Читать на русском

Україна може отримати перші F-16 уже до літа, — прем’єр Бельгії

Україна може отримати перші F-16 уже до літа, — прем’єр Бельгії

Євросоюз посилить військову допомогу для України з огляду на масовані ракетні обстріли з боку Росії. Поставка перших багатоцільових винищувачів F-16 до нашої країни відбудеться вже найближчими місяцями.

Про це заявив прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо під час розмови з журналістами у Брюсселі. За його словами, перший F-16 з підготовленими українськими пілотами може прибути в Україну ще до літа.

"Ми забезпечуємо підготовку українських пілотів на наших літаках. Постачання першого літака з підготовленими пілотами має відбутися до літа цього року", – сказав політик.

Як відзначив де Кроо, коаліція F-16 є важливою, оскільки винищувачі також мають протиповітряний потенціал. Постачання цих літаків дозволить посилити повітряний щит України на тлі останніх атак РФ, зазначив прем’єр Бельгії.

Александр де Кроо також розповів, що у середу ввечері, 17 квітня, європейські партнери обговорювали шляхи посилення захисту українського неба. Зокрема Німеччина вже передає додаткову систему Patriot. Північноатлантичний Альянс також закликає передати наявні системи ППО для України, оскільки це принесе більше користі, аніж їхнє зберігання в Європі.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.