Среда, 22 мая 2024 06:51

В Україні ціни на бензин можуть злетіти до 80 гривень за літр

Читать на русском

В Україні ціни на бензин можуть злетіти до 80 гривень за літр

В Україні ціни на бензин можуть злетіти до 80 гривень за літр

Зазначається, що уряд виконує рекомендацію ЄС щодо наближення законодавства України до європейського щодо акцизного податку.

Кабінет Міністрів України пропонує підвищити акциз на пальне. Засновник групи компанії "Прайм" Дмитро Левушкин прогнозує, що його вартість на АЗС може зрости до 75-80 гривень за літр.

Таку думку він висловив в ефірі "Суспільне.Студія". За його словами, уряд виконує рекомендацію ЄС щодо наближення законодавства України до європейського щодо акцизного податку. Вона стосується насамперед внутрішньоукраїнських податків та зборів.

"Її можна було б відстрочити, проте вона виявилася дуже своєчасною, адже потрібно якось наповнювати бюджет і тому уряд, довго не вагаючись, прийняв рішення збільшити акциз на пальне", – зазначив Левушкин.

Коли цю директиву ЄС буде виконано, паливо в Україні коштуватиме, як у Європі, каже він.

"Ціна на бензин, дизель становитиме десь 1,6 – 1,8 долара. У нас ми вийдемо десь на 75-80 гривень за літр. За іншим законом також у липні цього року десь на 4 гривні зросте вартість автогазу і кожні півроку ще приблизно на гривню зростатиме», – пояснив експерт.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.