Понедельник, 17 июня 2024 09:00

Союзник Трампа розкритикував канцлера Німеччини за коментарі на підтримку Байдена

Читать на русском
Союзник Трампа розкритикував канцлера Німеччини за коментарі на підтримку Байдена
Союзник Трампа розкритикував канцлера Німеччини за коментарі на підтримку Байдена

Колишній посадовець Пентагону адміністрації Трампа розкритикував канцлера Німеччини Олафа Шольца в неділю після того, як той висловив підтримку президенту Байдену напередодні листопадових виборів.

Про це повідомляє видання The Hill.

У суботу Шольц заявив виданню Politico, що Байден "точно знає, що робить" і, швидше за все, переможе на президентських виборах. Шольц похвалив поведінку американського президента і його роботу в економіці.

Колишній заступник помічника держсекретаря Пентагону Елбрідж Колбі назвав ці зауваження "дико недоречними". "Я думаю, що краще триматися подалі від виборів один одного", – зазначив він.

Шольц також високо оцінив підтримку Байденом НАТО, в той час як Трамп погрожував вивести США з Альянсу. Він охарактеризував питання про те, хто переможе на виборах у листопаді, як "трохи дивні", заявивши, що Байден є найвірогіднішим переможцем.

"Я сумніваюся, що (Шольц) дійсно знає, про що він говорить в американському контексті", – сказав Колбі. "І я, безумовно, вважаю, що коментувати внутрішню американську політику і вибори абсолютно недоречно", – додав він.

Колбі є одним з головних претендентів на посаду потенційного радника адміністрації Трампа з питань національної безпеки. Він особисто виступав за те, щоб США були більш активними у протистоянні з Китаєм, а також за менш активну роль в інших конфліктах за кордоном, в тому числі в Україні.

Коментарі Шольца прозвучали на саміті G7 в Італії, де президент Байден зустрівся з найближчими союзниками, щоб обговорити економіку і зовнішню політику.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.