Четверг, 26 января 2023 10:21

Пам’ятник радянському льотчику Чкалову демонтують у Києві

У Києві найближчим часом буде демонтовано пам’ятник радянському льотчику-випробувачу Валерію Чкалову.

Об этом сообщает Охота на акул

Про це заявив радник мера столиці Дмитро Білоцерковець у Facebook.

Білоцерковець повідомив, що у Міністерстві культури та інформаційної політики України відбулося засідання експертної комісії, на якій розглянули звернення київської міської влади щодо зняття статусу об’єктів культурної спадщини з пам’ятників Валерію Чкалову та радянському генералу Миколі Ватутіну, що нарешті дозволить їх демонтувати.

«З Чкаловим історія простіше, бо комісія рекомендувала зняти статус, який відкриває шлях до демонтажу. (Що — А.) Планується найближчим часом», — написав радник мера Києва.

Він додав, що наступні на черзі — пам’ятники поетові Олександру Пушкіну та Миколі Щорсу.

В Україні почали зносити пов’язані з росією та Радянським Союзом пам’ятники та перейменовувати населені пункти та вулиці в рамках дерусифікації — після нападу росії на Україну.

11 жовтня у центрі Києва знесли погруддя Олександра Пушкіна. 10 грудня було демонтовано пам’ятники Олександру Пушкіну та Олександру Суворову у місті Тульчин Вінницької області. Раніше знесення пам’ятників було організовано в Ізмаїлі та Кременчуці. 29 грудня в Одесі демонтували пам’ятник Катерині ІІ та Олександру Суворову.

Фото з відкритих джерел


Источник: Компромат

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.