Среда, 22 марта 2023 14:54

«Дніпроводоканал» з другої спроби зміг в два рази знизити ціни на дизель-генератори

Комунальне підприємство «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради уклало додаткову угоду з ТОВ «СК стройінвест» на постачання дизель-генераторів на 62,86 млн₴ Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Об этом сообщает Times


Це була вже третя угода цього року на закупівлю генераторів водоканалом. Перша була розірвана, друга укладена, але саме до неї і уклали вищевказану додаткову угоду, якою знизили ціну закупівлі в два рази.


У січні, коли ажіотажний попит на генератори після осінніх обстрілів вже почав спадати, «Дніпроводоканал» замовив 157 різних генераторів на 326,77 млн₴ Тоді «Наші гроші» з’ясували, що ціни на одну з моделей замовлених генераторів були втричі вищі від актуальних на той момент цін у відкритому продажу. Після нашої публікації «Дніпроводоканал» повідомив «Наші гроші» про відсутність наміру купувати генератори по тендерній ціні та розірвав угоду з постачальником.


Паралельно «Дніпроводоконал» проводив ще одну закупівлю генераторів і 9 березня уклав по ній угод з тією самою фірмою «СК Стройінвест» на постачання меншої кількості генераторів – 39 штук на 125,71 млн₴


В новій угоді ціни були майже такими ж, як і у розірваній. Наприклад, генератор Genset – AC350 – 350kVA у старій розірваній угоді коштував 6,41 млн₴ А у новій укладеній угоді лише на п’ять відсотків дешевше – 6,11 млн₴



Державна аудиторська служба у зв’язку з цим почала моніторинг закупівлі, та затребувала у водоканалу пояснень щодо такої очікуваної вартості закупівлі. Замовник надав комерційні пропозиції, на основі яких він і встановлював ціни – це були пропозиції ТОВ «СК Стройінвест», ТОВ СК «ДП буд» та ТОВ «Платінум електрик» від 17 січня. У всіх у них пропозиції були ще вищими, від тих, що зрештою потрапили в угоду.


Однак після надання відповідей ДАСУ «Дніпроводоканал» 10 березня уклав додаткову угоду з постачальником щодо двократного зниження ціни 39 генераторів до 62,86 млн₴ Однак нових цін за одиницю замовник вже не оприлюднив.


Дніпровське ТОВ «СК Стройінвест» записане на Наталію Лазарь, раніше засновником був Денис Островський. Він також володіє дніпровською «Біг Сіті Груп», якою колись керувала Наталія Лазарь.


Островського пов’язували із колишніми чиновниками Дніпровської міськради та з Геннадієм Корбаном. Він також відомий як співвласник ТОВ «ВЛК», частку у цій фірмі мав Павло Поліхватов, колишний заступник директора «Дніпроводоканалу».


Із 2016 року «СК Стройінвест» отримало підряди переважно на Дніпропетровщині на 7,63 млрд₴

Источник: Устав ГРУПП

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.