Вторник, 23 мая 2023 16:07

Поліція Київщини продемонструвала роботу інтегрованих камер із розпізнаванням обличчя (ФОТО)

Поліція Київщини продемонструвала роботу інтегрованих камер із розпізнаванням обличчя (ФОТО)

Сьогодні, 23 травня , у ситуаційному центрі поліції Київщини були показані перші результати та розкриті кримінальні провадження, а також продемонстровано роботу системи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

До заходу приєдналися начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, очільник Київської військової адміністрації Руслан Кравченко, його перший заступник Дмитро Назаренко та начальник управління кримінального аналізу Дмитро Литвин.

Для гарантування безпеки виникла потреба в нових засобах та методах, прогресивних технологіях, можливості оперативного управління та впливу на екстрені ситуації. У тісній співпраці з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями ми застосовуємо комплексний програмно-цільовий підхід.

— повідомив генерал.

Інтегровані камери з функцією розпізнавання облич значно підвищили можливість пошуку, виявлення та ідентифікації окремих категорій осіб. Крім того, вони дозволили більш ефективно та оперативно розкривати злочини, а також запобігати їх. Лише за останній місяць функціонування камер, інформація з них сприяла розкриттю ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних на території області, пошуку безвісно зниклих, у тому числі неповнолітніх.

Життя, безпека, добробут і комфорт людей — найбільша цінність. Під час війни особливо важливо підвищувати особисту безпеку громадян на всіх рівнях. Тому активно продовжуємо модернізовувати систему безпеки на Київщині. Активно працюємо над тим, щоб їх кількість в області збільшувалася. Київщина має бути по-справжньому безпечною. А мешканці області впевненими, що знаходяться під постійним та надійним захистом.

— підкреслив Руслан Кравченко.

Під час повномасштабного вторгнення росіяни знищили майже 30% камер відеоспостереження, проте після деокупації районів поліція Київської області активно відновлює безпекову систему.

У 2019 році в системі працювало лише 18 камер. За останній час інтегровано 500 камер з функцією розпізнання обличчя. Наразі загалом функціонує 1883 камер відеоспостереження, з них 480 мають властивість розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, та 905 оглядових камер. Завдяки цьому, ми маємо значне зниження злочинності та оперативне розкриття злочинів за гарячим слідом.

— зазначив Андрій Нєбитов.

Нагадаймо, що на Київщині запрацюють нові камери автофіксації порушень.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.