Суббота, 02 декабря 2023 15:53

Підтримка військової допомоги Україні громадянами США непохитно висока - Інститут Рональда Рейгана

Читать на русском

Підтримка військової допомоги Україні громадянами США непохитно висока — Інститут Рональда Рейгана

Підтримка військової допомоги Україні громадянами США непохитно висока — Інститут Рональда Рейгана

Підтримка військової допомоги Україні до нашої перемоги над РФ з боку громадян США є непохитно високою. Майже 60% американців підтримують Україну, 67% підтримують допомогу Україні. І ще більше американців, 76%, вважають, що для США важлива перемога України у війні проти Московії.

Про це KВ стало відомо з результатів щорічного соціологічного дослідження “Рейганівського опитування щодо національної оборони 2023, проведеного в листопаді Ronald Reagan Presidential Foundation and Institute (Президентським Фондом і Інститутом Рональда Рейгана, США).

“Підтримка надання Сполученими Штатами військової допомоги Україні є напрочуд послідовною в усіх опитуваннях Інституту Рейгана...Незважаючи на те, що багато хто в ЗМІ спекулює на темі "втоми від України" і чисельних дебатів у Вашингтоні, підтримка військової допомоги Україні з боку більшості [громадян США] не похитнулася”, – зазначається в результатах республіканського дослідження.

Незмінна підтримка Україні у війні проти РФ (країни-агресора та терориста) з боку громадян США перевищує 50% з листопада 2022 року. У листопаді 2023 року загальна підтримка України громадянами США становила 59%, як і в червні ц.р. З листопада 2022 року рівень підтримки України в цілому зріс на 2%.

Підтримка України з боку демократів в листопаді 2023 року становила 75% (незмінно з червня), що на 2% більше, ніж минулого листопада. Підтримка України з боку республіканців в листопаді 2023 року становила 49%, плавно з’їхала на 2% – з 51%.

Ба більше, як і у попередніх дослідженнях, 76% американців вважають, що для США важлива перемога Україна у війні проти Російської Федерації.

 queiueiqudiqrhant

В тому числі, 67% відсотків американців підтримують допомогу Україні. 71% відсоток американців підтримує допомогу Ізраїлю. 65% американців підтримують допомогу Тайваню.

Причина високої підтримки і України, і Ізраїля, і Тайваня, на думку авторів дослідження полягає в тому, “сильна двопартійна більшість підтримує підхід "доктрини Рейгана" до зовнішньої політики США”. Тобто, “ідею про те, що Америка повинна допомагати своїм союзникам і друзям захищати себе, якщо вони готові боротися з агресією проти своїх власних країн. Через це розгляд безпекової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню викликає вищий рівень підтримки – як загалом, так і серед партійних підгруп, – ніж якби про це запитували поза цим контекстом”, зазначається в дослідженні республіканського інституту.

Проте американці невпевнені, хто перемагає: існує майже рівний розподіл між тими, хто вважає, що перемагає Московія (31%), і тими, хто вважає, що Україна має перевагу (27%). Водночас сприйняття того, хто перемагає у війні в Україні, має разючий зв’язок з підтримкою допомоги.

“Серед тих, хто вважає, що перемагає Україна, приголомшливі 80% висловлюють підтримку допомоги, тоді як лише 14% виступають проти; серед тих, хто вважає, що перемагає Росія, лише 50% підтримують допомогу, тоді як 42% виступають проти”, – зазначається у “Рейганівському опитуванні”.

Також цьогорічне опитування виявило занепокоєння громадян США тим, що скорочення бюджету Конгресу призведе до зменшення військового потенціалу.

“Загалом 77%, зокрема 71% демократів, 71% незалежних і 87% республіканців, виступають за збільшення державних витрат на армію. Ці рівні підтримки залишаються напрочуд стабільними, перевищуючи 70% під час опитувань Інституту Рейгана, проведених п’ять років тому”, – сказано в результатах соціологічного дослідження.

Протягом п’яти років “Рейганівського опитування щодо національної оборони” спостерігається сталість у переконанні, що США повинні підтримувати глобальну військову присутність (67% демократів і 69% республіканців), зокрема, утримування закордонних військових баз. Проти глобальної військової присутності США висловились 28% респондентів.

При цьому готовий до вступу в армію кожен другий опитаний (51%), зокрема 49% демократів і 56% республіканців. Третина (33%), зокрема 36% демократів і 30% республіканців, виступили проти служби.

“Для демократів основні причини [відмови від служби в армії] пов’язані зі страхом небезпеки та небажанням ризикувати, або налаштованістю проти війни (пацифізмом, – KВ). Для республіканців основними причинами [відмови від служби в армії] є нинішній політичний клімат і недовіра до політиків або те, що вони вважають військових надто "woke" (посилена увага до питань, що стосуються соціальної, расової та статевої справедливості, що є ознакою ліберального лівацтва, – KВ)”, – сказано у щорічному дослідженні ставлення американців до нацбезпеки.

Президентський фонд та Інститут Рональда Рейгана (Ronald Reagan Presidential Foundation and Institute) є єдиною неприбутковою організацією, створеною Президентом Рейганом для продовження його спадщини та поширення його принципів – індивідуальної свободи, економічних можливостей, глобальної демократії та національної гордості.

Фонд є позапартійною організацією, яка утримує Президентську бібліотеку і музей Рональда Рейгана в Сімі-Веллі, штат Каліфорнія, Центр Рейгана зі зв’язків з громадськістю, Президентський навчальний центр, павільйон Air Force One, відзначену нагородами Академію лідерства Рейгана та Інститут Рейгана, який виконує місію Фонду у Вашингтоні (округ Колумбія).

Бібліотека Рейганів зберігає понад 55 млн сторінок губернаторських, президентських та особистих документів, а також понад 60 тис. подарунків та артефактів, що розповідають про життя Рональда і Ненсі Рейганів. Вона також слугує місцем останнього спочинку 40-го президента Америки і колишньої першої леді Ненсі Рейган.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.