Воскресенье, 14 января 2024 13:30

Зеленський назвав особливість безпекової угоди з Британією: "Надає впевненості"

Читать на русском

Зеленський назвав особливість безпекової угоди з Британією:

Зеленський назвав особливість безпекової угоди з Британією: "Надає впевненості"

За словами голови держави, Україна працюватиме з іншими міжнародними партнерами, щоб підписати документ про гарантії безпеки. Велика Британія стала лише першою з них.

Україні вдалося укласти угоду з безпеки з Великою Британією і на черзі інші країни-союзники. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак уже назвав цю домовленість однією з найбільш значущих у двосторонніх відносинах між державами. Вона передбачає безпрецедентні гарантії від Лондона для Києва і має на меті назавжди припинити російську агресію та убезпечити Україну від будь-яких нападів у майбутньому.

"Угода з безпеки з Великою Британією — це те, що надає нам впевненості зараз, поки ми захищаємося від російської агресії, і фіксує наші сильні безпекові позиції на весь період до вступу України до НАТО", — ідеться в повідомленні Володимира Зеленського.

Також Лондон має надати для України всі інструменти для ведення війни, каже Ріші Сунак в оприлюдненому ролику. Він переконаний, що Київ знає свою роботу і обов’язково виконає всі завдання. Гарантії розраховані на багато років і як заявляв уже Володимир Зеленський, якби угода була підписана у 1991 році, то Росія б ніколи не наважилася атакувати Україну.

До речі, Велика Британія стала лише першою країною, з якою вдалося домовитися про гарантії. Далі Київ працюватиме над тим, щоб збільшити кількість країн, які підпишуть такий самий документ.

"Велика Британія стала першою країною, з якою ми уклали таку двосторонню угоду. Продовжимо працювати і з іншими міжнародними партнерами для забезпечення нашого зростання у сфері безпеки. Крок за кроком робимо Україну сильнішою", — йдеться в повідомленні президента України.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.