Воскресенье, 14 января 2024 14:11

Reuters провело розслідування як РФ викрадає українських дітей

Читать на русском

Reuters провело розслідування як РФ викрадає українських дітей

Reuters провело розслідування як РФ викрадає українських дітей

Агентство Reuters оприлюднило масштабне розслідування про те, як російські посадовці та колаборанти викрадали українських дітей з тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляє Reuters.

Журналісти агентства протягом шести місяців розслідували долі викрадених Росією українських дітей, які осиротіли або були розлучені із родинами.

Одними з них були 16-річні Ліза Бацура та Зорік Ібрян із Херсона – учні Генічеського професійно-технічного училища № 27, до якого на початку 2023 року приїздила дитяча омбудсмен Росії Марія Львова-Бєлова.

Останні кілька місяців підлітки провели в таборах в окупованому Росією Криму, де працівники цих закладів забороняли їм носити речі синьо-жовтих кольорів та змушували вчити напам’ять гімн Росії. Нещодавно проросійські чиновники перемістили їх до Генічеська, захопленого Росією портового міста на Азовському морі.

Ліза повернулася в Україну завдяки своїй матері, Оксані Галкіній, яка розшукала її в Генічеську та привезла додому в травні минулого року. Більшість свідчень про масове переміщення українських дітей до Росії походять від таких репатріантів, як Ліза.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.