Четверг, 27 июня 2024 13:58

У Миколаївській області викрили схему уникнення мобілізації: за 15 тисяч доларів обіцяли ухилянтам інвалідність

Читать на русском Read in English
У Миколаївській області викрили схему уникнення мобілізації: за 15 тисяч доларів обіцяли ухилянтам інвалідність
У Миколаївській області викрили схему уникнення мобілізації: за 15 тисяч доларів обіцяли ухилянтам інвалідність

У Миколаївській області викрили чергову схему ухилення військовозобов’язаних громадян від мобілізації. Зловмисники пропонували ухилянтам довідки про фіктивну інвалідність.

Вартість такої "послуги" становила 15 тисяч доларів США. Про це повідомили у пресслужбі ГУНП у Миколаївській області.

Зловмисники за певну суму пообіцяли клієнту вплинути на посадових осіб лікарського закладу щодо оформлення групи інвалідності, щоб зняти чоловіка з військового обліку. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що двоє мешканців Миколаєва, 20 та 22 років, спланувавши схему незаконного заробітку, змовились спільно надавати послуги чоловікам призовного віку щодо незаконного ухиляння від проходження військової служби.

Перший зловмисник мав шукати клієнтів, а інший нібито мав можливість впливати на посадових осіб обласного центру медико-соціальної експертизи. В результаті спільної роботи зловмисників клієнти, сплативши 15 тисяч доларів, отримували обіцянку набути статусу людини з інвалідністю, що зі свого боку дозволяє військовозобов’язаним чоловікам перетнути державний кордон.

Правоохоронці затримали злочинців після отримання останньої частини коштів у сумі 3000 доларів США. Слідчі поліції повідомили затриманим про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України "Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, пов’язану з вимогою такої вигоди".

За вчинене підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Двоє зловмисників перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

За $15 тис. обіцяли ухилянтам інвалідність: в Україні викрили схему уникнення мобілізації. Фото  qkxiqdxiqzriqudant
За $15 тис. обіцяли ухилянтам інвалідність: в Україні викрили схему уникнення мобілізації. Фото

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.