Суббота, 13 июля 2024 11:00

Через російські обстріли на Херсонщині загинула людина, є поранені – ОВА

Наслідки одного з російських обстрілів Херсонщини, архівне фото

Російські військові атакували Приозерне Херсонського району – загинула людина, ще двоє поранені, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Один зі снарядів влучив у подвір’я житлового будинку. Внаслідок чого смертельні травми отримала 72-річна жінка. Також через обстріл ще двоє людей постраждали. В 41-річного чоловіка – вибухова та черепно-мозкова травми, поранення ноги. Жінка, 58 років, зазнала уламкового поранення плеча, грудної клітини та живота», – написав він у телеграмі.

За його словами, у стані середньої тяжкості постраждалих шпиталізували до лікарні.

Перед цим Херсонська ОВА повідомила, що російські війська з артилерії обстріляли населений пункт у Дар’ївській громаді – з пораненнями до лікарні потрапив 63-річний житель села Токарівка.

За даними місцевої влади, минулої доби 14 населених пунктів області зазнали російських обстрілів, через це загинула людина, ще шестеро поранені.

Російські війська щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини, зокрема обласний центр. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії постраждали щонайменше 33 878 цивільних осіб. Зокрема, в ООН підтвердили загибель 11 284 людей. В організації зауважують, що реальна кількість жертв може бути більшою, оскільки деякі дані ще очікують на підтвердження.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.