Пятница, 26 июля 2024 17:16

Україна та Польща домовилися розвивати залізничне сполучення між країнами. Що планується?

Подвійний удар РФ по Будах на Харківщині прийшовся на залізницю: поранено п’ятьох залізничників

"Укрзалізниця" та Польська державна залізниця домовилися розвивати залізничне сполучення між країнами.

Про це йдеться в повідомленні "Укрзалізниці" за результатами перемовин із польськими залізничниками.

У складі польської делегації Україну відвідали президент правління Polskie Koleje Państwowe S.A. та PKP Group Алан Бероуд, президент правління PKP Polskie Linie Kolejowe S.A Пьотр Виборський, представники PKP Intercity, PKP CARGO та PKP LHS. Це був перший візит такого рівня польських колег від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Українсько-польська команда спільними зусиллями опрацьовувала конкретні ініціативи, реалізацію яких мають відчути як українські, так і польські пасажири.

Обговорювалося, зокрема, покращення якості рухомого складу та розширення пропозиції місць на маршруті Львів – Варшава через Раву-Руську, можливість забезпечення зручних стикувань, зокрема з поїздами до Берліна, Відня та Праги.

Також "Укрзалізниця" запропонувала польським колегам повернутися до питання запуску додаткового потягу за маршрутом Київ – Варшава.

Залізничники двох країн домовились координувати підготовку залізничних інфраструктурних проєктів на території своїх країн та прикордонних переходах у рамках розвитку європейських транспортних коридорів TEN-T, що були поширені в липні 2024 року на територію України та Молдови.

Також буде опрацьовано можливість підготовки проєктів розвитку залізничної інфраструктури для подання спільних заявок у рамках наступних конкурсів проєктів європейської програми CEF.

Під час зустрічі також були створені робочі групи (пасажирська, вантажна та інфраструктурна), основною метою яких буде виявлення вузьких місць, прийняття спільних рішень для їх усунення, а також подальше посилення стратегічного партнерства.

Наприкінці червня повідомлялося, що українська компанія Ukrainian Railways Cargo Poland отримала можливість повноцінного виходу на європейський ринок залізничних вантажоперевезень. Зокрема, відповідну ліцензію отримали в Польщі.

На початку липня "Укрзалізниця" змінила час відкриття онлайн-продажів квитків на міжнародні поїзди, щоб зменшити навантаження на свій мобільний застосунок.

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.