Вторник, 01 ноября 2022 14:25

Адвокат диявола: як Ігор Черезов став захисником та другом зрадників України

Нині Україна проходить нелегкий шлях у протистоянні з ворогом – ціною власних життів захисники сантиметр за сантиметром відвойовують наші землі. Загарбник має своє обличчя – це російська федерація та її керівники, які діють за мовчазною (а іноді й не надто) згодою народу. Але й на боці нашої Батьківщини є ті, хто хоче, щоб Україна лягла під ярмо окупанта. Це зрадники та колаборанти, для яких наша країна була й лишається придатком до рф. Правоохоронці працюють задля викриття тих злочинців, які проживаючи в Україні готові з потрухами віддати її в руки окупанта. Але є й ті, хто зрадників захищає, нехтуючи правилами моралі, людської гідності та основами незалежності рідної держави.

Сьогодні говоритимемо про захисника та так званого “друга Диявола” – адвоката Ігоря Черезова. Порушимо питання етики, людських цінностей та моралі.

Адвокат Ігор Черезов – людина непроста. Сам є вихідцем з харківських правоохоронних органів. Свого часу захищав відомих на всю Україну крадіїв та корупціонерів – Романа Насірова (судові засідання запам‘яталися нам зухвалістю та зверхніми розмовами з суддями та прокурорами), так званого «Житомирського вбивці» (який застрелив сімох людей – ветеранів АТО та волонтерів) https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3547295-ubivstvo-simoh-veteraniv-ni-viroku-ni-pokaranna.html, ректора Ірпінської податкової академії Петра Мельника, політика-українофоба Геннадія Балашова, члена Вищої ради юстиції Павла Гречковського, екснардепа Миколи Мартиненка (історія 30-мільйонного хабаря), голови служби зайнятості Ярослава Кашуба. До списку варто додати колишнього нардепа Володимира Парасюка, бізнесмена та політика Генадія Корбана, першого заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Сергія Перелому та багатьох інших.

Усі ці люди – нехай і масштабні, але типові корупціонери для українського мирного часу. Але на тлі війни варто згадати ще одно підзахисного – цього разу, зрадника України, якого нині захищає Черезов. Йдеться про зашкварного горе-політика Ігоря Беркута – терорист та відступник, який за прикладом путіна закликав до “демілітаризації” нашої держави. Автор антиукраїнських, пропутінських книг “Брат” та “Брат-2”.

Це людина, яка називала Майдан “гнійником” та закликала до розподілу України.

Саме його СБУ підозрює в тероризмі. Нині Беркут переховується за межами України, а на судові засідання в його справі ходить не хто інший, як Ігор Черезов.

І тут вже постає інша сторона питання. На тлі повномасштабного вторгнення рф наскільки етично припустимим може бути захист зрадника України? Адже чи не є захист колаборанта та його «відмивання» прямою зрадою та злочином проти української державності?

Ми вирішили поцікавитися цим питанням в експертної людини – адвоката, який пішов захищати Україну 24 лютого 2022 року – Олександра Плахотнюка. У той час, поки Черезов вимірював своїм тілом температуру моря в Іспанії, Плахотнюк став на захист України зі зброєю в руках та продовжує воювати й нині.

За його словами, адвокат може абсолютно спокійно відмовитися від захисту зрадника чи колаборанта. При цьому, держава має гарантувати захист будь-якому підозрюваному.

“Є адвокати, які принципово не беруть такі справи і я таких адвокатів повністю розумію. Але кожна людина має право на захист від адвоката. Це також обов’язок держави – надати такій людині захисника”, – зазначив він.

Таким чином, Черезов міг спокійно відмовитися від захисту зрадника та передати справу державі. Втім, схоже, гроші замилили очі адвокату і він вирішив у той час, поки його колеги захищають Україну, захищати зрадників, які швидше всього фінансуються країною-агресором. Чи можна це назвати зрадою? З адвокатської точки зору – ні. Але з точки зору моралі, людяності та патріотизму – так, так і ще раз так.

Варто зазначити, що коли СБУ повідомляла про затримання Беркута та Ко, які знімали та поширювали в інтернеті сепаратистські матеріали, агітували за порушення державних кордонів та створення на території України псевдодержавних утворень, то пізніше відповідна новина зникла з сайту СБУ.

За даним фактом ми вже звернулися до представників служби.

Скажи мені хто твій друг і я скажу хто ти

Але на цьому проросійська історія Черезова не закінчується. Він близько товаришує з деким Валентином Рибіним – українофобним адвокатом, який на початку березня разом з родиною утік з України.

Сімейну втечу батько Рибіна пояснив у Facebook у такий спосіб: В Киеве из жилых застроек работают укровские грады в сторону Вышгорода. Мы когда это увидели, не стали ждать, когда наши дома накроет ответным артогнем…. Наш караван из трех машин (8 взрослых и 4 детей) уже несется в сторону Будапешта. А цель — Испания. Нас там ждут… В россию мы бы не выбрались“.

Примітно, що Черезов теж на початку вторгнення путінської орди поїхав до Іспанії і лише нещодавно повернувся. Цілком ймовірно, що відпочивали адвокати (а по-іншому це й не назвеш) разом.

Пізніше сам Валентин Рибін засудив адвокатів та суддів, які взялися за зброю, щоб захищати Україну.

Судьи ВАКС, Судьи ВС, адвокаты, прочие юристы, схватившие автоматики и заселфившиеся в фэйсбуке – вы уже всех победили???! Всех убили???? Вы вообще хоть что-то понимаете в законах войны???…. Я вышел из игры и вернусь в игру только тогда, когда будет говорить Zакон! – написав він.

Адвокат Рибін скористався літерою “Z2, яку росіяни вибрали для позначення “спецоперації” в Україні.

Служба безпеки України вже пояснила, що це нацистський символ.

  Усі ми чудово розуміємо, що друзі зазвичай підтримують одне одного та дотримуються схожих думок. Насамперед того що стосується політичних тем. Інакше – була б сварка. Яскравий приклад – українці, які пересварилися зі своїми родичами на території рф, які підтримували війну. Навіть попри родинні зв’язки, будь-які комунікації були зупинені. Але Черезов спокійно відпочивав разом з Рибіним в Іспанії.

Тож що виходить? Адвокат зрадника – і сам є зрадником?

Сам Черезов у коментарі журналістам каже: захищати колаборантів – це абсолютно нормально. Ба-більше, він навіть очікує за це нагороду.

“Якщо керівництво Асоціації адвокатів України залишиться, то за це (захист колаборантів, ред.) навіть будуть нагороджувати. Щодо захисту Беркута, то це для мене абсолютно нормально. Товариші СБУшники відкрили справу за відео, яке набрало 420 переглядів. Навіть якщо адвокати зі мною не захочуть працювати після мого захисту колаборантів – мені на це начхати. Є лише одна пряма залежність – клієнт та адвокат”, – сказав він.

Примітно, що Черезов говорить про відео Беркута, яке «набрало мало переглядів». Але мало переглядів воно мало через те, що підозрюваний видалив свій старий YouTube-канал з багатомільйонною аудиторією.

Черезов також наголосив, що думки йти на фронт у нього навіть не виникало: “Я не можу цього зробити по стану свого здоров’я”.

  Варто зазначити, що у листопаді 2021 року Черезов “засвітився” у ще одній цікавій історії, пов’язаній із Конференцією адвокатів м. Києва. Там обирали керівний склад ради, КДКА, представників ради у РАУ і ВКДКА. За нашими даними Черезов і Ко, фактично провели її в ручному режимі та “протягли” на посади “всіх своїх”. Так, наприклад, Черезов був переобраний до РАУ (Рада адвокатів України) вдруге на п’ятирічний термін. Надалі результати цієї конференції були скасовані, визнані нелегітимними, та такими, що не несуть юридичних наслідків, а всіх хто був обраний – було визнано неповноважними (не обраними). Після цієї історії репутація Черезова ще більше погіршилась. Він пішов війною на голову Національної асоціації адвокатів України Лідію Ізовітову її заступника Валентина Гвоздія, яких активно поливає брудом у соціальних мережах.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.