Среда, 19 июля 2023 16:36

Державний телеканал "Дом" витратить 34 мільйони на серіал про автора звернення до Зеленського "Вова, #баш їх бл###"

олександр,поворознюк

Державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" (телеканали "Дом" і "UATV") Міністерства культури та інформаційної політики уклало угоду на створення серіалу під робочою назвою "СМТ Інгулець" вартістю 33,6 млн₴

Договір уклали 18 липня, повідомляє БізнесЦензор із посиланням на дані у системі Prozorro.

Закупівля передбачає надання послуг з виробництва (створення) аудіовізуального твору – серіалу під робочою назвою "СМТ Інгулець", що включає в себе: написання/адаптацію сценаріїв та передбачає частковий технологічний цикл виробництва.

Виконати роботи потрібно до 31 грудня 2023 року.

Переможцем тендеру оголосили єдиного його учасника – ТОВ "Прототип продакшн" медіаменеджара і ведучого телеканалу "1+1" Юрія Горбунова. Компанія перемогла у мистецькому конкурсі, оголошеному держпідприємством "Мультимедійна платформа іномовлення України" Мінкульту.

Послуги передпродакшену (підготовчого періоду, у тому числі адаптація та написання сценарію) оцінили у 4,3 млн грн, зйомки серіалу коштуватимуть 24,12 млн грн, а постпродакш (монтажно-тонувальний період виробництва) – 5,17 млн₴

Продюсером серіалу буде сам Юрій Горбунов, він же вказаний серед авторів сценарію. Компанія має створити серіал у жанрі драмеді, який складатиметься із 24 серій хронометражем 25 хвилин кожна.

Як зазначається в описі проєкту, "два талановитих айтішника Максим та Данило втікають з фронтового Харкова і, по дорозі на Львів, опиняються на Кіровоградщині в смт. "Інгулець", де всім керує фермер Олексій Паровоз по кличці "Батя". Програмістів записують до місцевої самооборони і призначають чергувати на місцевий блокпост і час від часу працювати на фермі (в описі збережена авторська орфографія і стилістика, – ред.)".

Місце дії і прізвище персонажа нагадують місцевого бізнесмена, власника футбольного клубу "Інгулець" та ТОВ "Агрофірма П’ятихатська" Олександра Поворознюка. Він отримав широку популярність після того, як після початку повномасштабного вторгнення записав звернення до президента Володимира Зеленського, цитата з якого "Вова, #баш їх бл###" стала вірусною.

Цю цитату сам Зеленський називав у переліку 100 слів, які набули особливого чи нового значення для українців протягом останніх ста днів спротиву повномасштабному військовому нападу РФ.

Читайте також: Державний телеканал "Дом" витратить 14 мільйонів на зйомки новорічних комедій

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.