Среда, 21 февраля 2024 07:44

У РФ залишили під арештом журналістку Радіо Свобода Курмашеву Алсу

Читать на русском

У РФ залишили під арештом журналістку Радіо Свобода Курмашеву Алсу

У РФ залишили під арештом журналістку Радіо Свобода Курмашеву Алсу

У РФ Верховний суд Татарстану залишив під арештом журналістку Татаро-Башкирської служби Радіо Свобода Алсу Курмашеву. Засідання пройшло у форматі відеозв’язку 20 лютого.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Адвокат журналістки клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, посилаючись, зокрема, на стан здоров’я Курмашевої. Суддя Ольга Мігунова у цьому відмовила. У підсумку визначений раніше термін арешту Курмашевої було скорочено на один день – до 4 квітня.

Як повідомляв "Укрінформ", Алсу Курмашева – громадянка США та Росії, до арешту вона жила у Празі з чоловіком та двома дітьми. У Росію журналістка приїхала 20 травня через сімейні обставини. 2 червня Курмашеву затримали в аеропорту Казані, коли вона чекала на рейс, щоб повернутися до Чехії. У неї вилучили американський і російський паспорти.

Курмашеву обвинувачують у тому, що вона не подала документи на включення самої себе до реєстру "іноагентів", а також у поширенні "фейків" про російську армію. За другою статтею журналістку звинувачують в розповсюдженні книги "Ні війні. 40 історій росіян, які виступають проти вторгнення в Україну", яку редакція проєкту Радіо Свобода "Idel.Реалії" презентувала восени 2022 року.

Журналістка провину не визнає. Її колеги впевнені, що Курмашеву переслідують за професійну діяльність. "Меморіал" визнав її політичною ув’язненою.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.