Суббота, 23 декабря 2023 10:58

Повітряні сили ЗСУ оприлюднили деталі збиття трьох рашистських літаків Су-34

Знищення українськими військовими трьох винищувачів-бомбардувальників Су-34 рашистських окупантів стала блискучою операцією Сил оборони України .

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Армія TV та Українському радіо.

Він розповів, що пілотів рашистських “СУшок” українським захисникам вдалося застати зненацька, після чого “операція відбувалася блискавично і витончено”. “Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на більшу глибину оборони наших військ”, – сказав Ігнат.

Речник, Повітряних сил нагадав, що 500-кг КАБи можуть летіти 20-25 км, проте “коли хочеться і руки чешуться завдати удару, то… треба підлетіти ближче”. “Вони ризикнули невдало. Сподіваємося, таких ризиків окупанти робитимуть більше”, – додав військовий.

Він зазначив, що подібне збиття літаків окупантів раніше було біля острова Зміїний, а також над московитською Брянської областю. За його словами, ворог знахабнів знову, тобто “їх нічого не навчила брянська історія, одеські історії, де були теж перехоплені і “Су-24”, і “Су-35”. “Відразу три “жирні” цілі українські військові знищували на початку російської агресії, коли ворог поводив себе нахабно, залітаючи фактично над українськими містами”, – розповів він.

За словами Ігната, після тривалої паузи у збитті саме такого типу літака, для нас це дійсно топ-подія місяця або й півроку. “Росіяни знахабніли знову, тобто їх нічого не навчила брянська історія, одеські історії, де були теж перехоплені і «Су-24», і «Су-35». І тут вже знову цікава і дуже приємна для нас історія – одразу три збиті борти, коли вони знахабніли, хотіли завдати ударів якомога глибше по нашій території, підлетіли і були знищені”, – сказав речник Повітряних сил.

Крім того, у Повітряних силах натякнули, що рашистські літаки було збито з американської системи Patriot.

Зокрема, командувач Повітряних сил Микола Олещук оприлюднив скриншот російських пропагандистських ЗМІ з висловлюванням Путіна рік тому, що Московія “пощелкает” системи Patriot.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.