Пятница, 05 апреля 2024 19:11

Влада Києва почне коменсувати частину вартості авто захисникам з інвалідністю

ветеран,протез,ампутація,ампутант

Кияни – захисники та захисниці, – які отримали інвалідність І та ІІ групи через ампутацію кінцівки або її частини після 24 лютого 2022 року, можуть отримати часткову компенсацію за придбаний легковий автомобіль.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації.

У 2023 році столиця розпочала виплату часткової компенсації за придбаний легковий автомобіль для військових, які отримали інвалідність через повну чи часткову втрату кінцівки після 24 лютого 2022 року.

Компенсація передбачена міською цільовою програмою "Підтримка киян – захисників та захисниць України" й надається після купівлі авто.

"Ми передбачили надання й матеріальної допомоги на часткову компенсацію за придбаний легковий автомобіль військовим, які отримали інвалідність І та ІІ групи через ампутацію кінцівки або її частини після 24 лютого 2022 року", – повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

Вартість машини не регламентована, утім сума компенсації складає 180 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. На сьогодні це 545 040 грн, додала Хонда.

Під час подання заяви на компенсацію та безпосереднього отримання матеріальної допомоги заявник повинен бути зареєстрований у Києві.

Рішення про матеріальну допомогу на часткову компенсацію за придбаний легковий автомобіль приймається комісійно протягом 30 календарних днів із дня надходження відповідної заяви.

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.