Понедельник, 15 апреля 2024 17:47

Tesla Ілона Маска звільнить тисячі працівників після звіту про падіння продажів

маск

Автомобільна корпорація Tesla звільнить понад 10% робітників у усьому світі, намагаючись підвищити ефективність виробництва в умовах загостренням цінової війни на ринку електромобілів і падіння продажів.

Найбільший у світі автовиробник за ринковою вартістю мав 140 473 співробітників у всьому світі станом на грудень 2023 року, скільки саме з них потраплять під звільнення, наразі невідомо, повідомляє Reuters із посиланням на внутрішні документи компанії.

За даними джерел агентства, деяких співробітників Tesla у Каліфорнії та Техасі вже попередили про скорочення.

"Коли ми готуємо компанію до нашої наступної фази зростання, надзвичайно важливо розглянути кожен аспект компанії для скорочення витрат і підвищення продуктивності. У рамках цих зусиль ми провели ретельний аналіз організації та прийняли важке рішення скоротити кількість персоналу більш ніж на 10% у всьому світі", – пояснив СЕО Tesla Ілон Маск у внутрішньому документі.

Читайте також: Шурма пояснив появу у нього нового елітного автомобіля Tesla під час війни

Акції Tesla впали приблизно на 31% цього року, хоча акції традиційних автовиробників Toyota Motor та General Motors зросли за цей же період на 45% і 20% відповідно. Це пов’язано з повільнішою, ніж очікувалося, відмовою споживачі від традиційних транспортних засобів з двигуном внутрішнього згоряння.

Раніше цього місяця Tesla повідомила про падіння квартальних продажів електромобілів вперше за майже чотири роки. За даними Reuters, Tesla також відмовилася від планів виробництва нової моделі недорогого електромобіля. Ілон Маск заперечив це, але не уточнив жодних подробиць.

Автор: Михайло Орлюк

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.