Пятница, 26 апреля 2024 18:32

Байден каже, що США надішлють Україні зброю «цього тижня»

Американська військова допомога з нещодавно оголошених пакетів «вирушить до України вже цього тижня», каже Джо Байден

Американська військова допомога з нещодавно оголошених пакетів «вирушить до України вже цього тижня», повідомив президент США Джо Байден у соцмережі Х.

Байден нагадав, що 24 квітня отримав законопроєкт про фінансування підтримки України та підписав його того ж дня.

«Цього тижня ми відправляємо зброю та обладнання в Україну, оскільки вона захищається від російських ударів», – зазначив Байден.

Раніше американське видання Politico повідомило, посилаючись на двох неназваних американських урядовців, що США завершують підготовку одного зі своїх найбільших пакетів військової допомоги Україні на сьогоднішній день, готуючись укласти контракти на постачання зброї і техніки для українських сил на суму 6 мільярдів доларів.

Після підписання 24 квітня президентом США Джо Байденом закону про виділення допомоги Україні Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги, щоб задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки й оборони. Зазначено, що перший пакет допомоги має орієнтовну вартість 1 мільярд доларів і включає засоби ППО, артилерійські снаряди, бронетехніку і протитанкову зброю. Озброєння, за повідомленням, має надійти в Україну найближчим часом.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.