Воскресенье, 26 ноября 2023 11:04

Обличчя марафону «Єдині новини» в жовтні 2023 року: кому давали слово найчастіше

Обличчя марафону «Єдині новини» в жовтні 2023 року: кому давали слово найчастіше

З початку травня 2022 року «Детектор медіа» збирає дані про людей в ефірі телемарафону «Єдині новини» (читайте підсумки за травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень 2022 року, січень, лютий, березень, квітень , травень, червень, липень 2023 року). Щодня в рубриці «Щоденні новини» з’являються підсумки ефіру попереднього дня. У кінці 2022 року ми підбили підсумки перших десяти місяців марафону.

У жовтні 2023 року «Єдині новини» провели 1792 інтерв’ю з гостями, усього ефір відвідало 712 унікальних людей. Це більше, ніж у вересні, коли в марафоні показали 1650 розмов із 643 унікальними гостями.

Представлення жінок у головному ефірі країни сягає 19,4% серед усіх гостей і 24,3% серед унікальних спікерів і спікерок. Цікавий факт: у «Єдиних новинах» частіше показують людей з іменем Олександр (195), ніж унікальних жінок (173).

Ядро гостей марафону продовжує костеніти. У жовтні 11 найпопулярніших гостей ефіру відвідали його 298 разів. Десять із них були речниками чи вповноваженими представниками місцевої влади. Умовних експертів представляв лише Олександр Мусієнко.

Наталія Гуменюк, здається, встановила персональний рекорд і рекорд усіх «Єдиних новин», відвідавши 54 (!) ефіри протягом жовтня. Це в середньому 1,7 появи на день.

Монобільшість серед політиків в ефірі марафону складають представники влади. На першому місці — Михайло Подоляк, радник керівника та фактичний речник Офісу президента, з 13 ефірами. Після нього йдуть п’ять «слуг народу» та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (8–7 ефірів). Найпопулярніший народний депутат, який не представляє «Слугу народу», — це Михайло Цимбалюк із «Батьківщини» (4 ефіри), його колеги по фракції були в ефірі ще тричі. П’ять членів «Європейської солідарності» були в ефірі по одному разу. Двічі в ефірі були представники «Голосу». П’ять разів — члени групи «Довіра». Одинадцять разів — члени групи «За майбутнє». Варто нагадувати, що це не відповідає ні репрезентації в парламенті, ні балансу думок? Кожен із п’яти найпопулярніших спікерів «Слуги народу» з’являється в ефірі частіше, ніж цілі фракції опозиції.

Гостьова політика «Ради», «Ми — України», ICTV/СТБ, «Інтера» нагадувала середню по марафону. У топі — речники та міські чиновники. Хіба що на «Раді» ще помітна присутність, наприклад, «рідного політкоментатора» Георгія Біркадзе, якого не запрошує жоден інший канал. А Суспільне єдине п’ять разів вмикало депутата Запорізької обласної ради Аскада Ашурбекова. Водночас на «1+1» усі гості належали до категорії експертів чи коментаторів, а єдиною офіційною речницею була Наталя Гуменюк.

Щодо політичної репрезентації, то лише Суспільне у жовтні давало слово усім п’ятьом представникам «Європейської солідарності». Також саме Суспільне забезпечило більшість появ членам «Батьківщини» (ще двічі вони були на «Раді»). Представники «Голосу» з’являлися на Суспільному та ICTV/СТБ.

Членів групи «Довіра» усі п’ять разів запрошували на «Раду». Членів групи «За майбунє» аналогічно всі одинадцять разів запрошувала лише «Рада». Цікавий парламентський мовник.

Головною темою для «Єдиних новин» у жовтні були воєнні дії, їх стосувалися 32% ефірів. Про міжнародну політику говорили 21,7% часу. Найпопулярнішим коментатором цієї теми виявився Володимир Фесенко — 10 появ. Дев’ять разів міжнародну політику коментував Михайло Подоляк. 14,7% розмов були про внутрішньоукраїнську політику. Зрозуміло, що з домінуванням представників влади. 13,9% ефірів говорили про гуманітарну ситуацію, здебільшого з представниками місцевої влади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog’a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.

Долучитись

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.