Вторник, 11 апреля 2023 14:42

За 5 місяців про підозру в держзраді повідомили 39 посадовцям Херсона – ДБР

Зокрема, працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо п’яти працівників Північної виправної колонії №90 та інспектора Херсонського слідчого ізолятора

пДержавне бюро розслідувань повідомило про підозру майже 40 державним посадовцям різних органів влади в Херсоні після звільнення міста – про це Бюро прозвітувало 11 квітня. Більшість підозрюваних втекли після деокупації.

Об этом сообщает Проект

«Протягом п’яти останніх місяців повідомлено про підозру 39 державним зрадникам. Серед них 23 працівники органів Державної пенітенціарної служби України, у тому числі начальник ПВК №90, в.о. начальника та заступник начальника Херсонського СІЗО, вісім правоохоронців, два податківці, заступник Херсонського мера та інші. Направлено до суду обвинувальні акти у 16 кримінальних провадженнях вказаної категорії в рамках спеціального досудового розслідування», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо п’яти працівників Північної виправної колонії №90 та інспектора Херсонського слідчого ізолятора. Обвинувальні акти передали до суду.

«Пенітенціарії після захоплення обласного центру зрадили присягу та добровільно погодились працювати на ворога. Від окупанта вони отримали керівні посади в «Управлении службы исполнения наказаний по Херсонской области», що увійшла до «Федеральной службы испонения наказаний». Фігуранти виконували вказівки ворога та забезпечували роботу каральної виправної установи окупантів – утримували в камерах херсонських патріотів, схиляли до покори ув’язнених, агітували до співпраці з загарбником», – додає Бюро.

Колишні правоохоронці залишили місто разом із російськими військовими. Їх звинувачують у державній зраді, санкція статті передбачає довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

11 листопада 2022 року Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. У центрі міста підняли український прапор. Відтоді в місті регулярно затримують людей, яких підозрюють у співпраці з російською окупаційною адміністрацією.

У січні представниця Херсонської обласної прокуратури повідомила, що протягом 2022 року з початку повномасштабного вторгнення по Херсонській області розслідувалося понад 1800 проваджень, які пов’язані зі злочинами проти основ національної безпеки.

Партизани: як херсонці боролися проти окупантів? (відео)
Будь ласка, зачекайте

Источник: Устав

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.