Понедельник, 29 апреля 2024 14:06

Міндовкілля: невідомі не пустили до «Межигір’я» комісію, що має передати парк під держуправління

Колишня резиденція експрезидента Віктора Януковича «Межигір’я»

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки «Межигір’я» міжвідомчу комісію, яка має займатися передачею парку під державне управління, повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

У відомстві зауважили, що сьогодні, 29 квітня, у державному парку розпочався процес передачі в управління державі активів, на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента України Віктора Януковича після Революції Гідності.

«На сьогодні згідно з усіма документами власником цієї території є держава. Тому наразі важливо здійснити передачу майна до законної адміністрації», – коментує ситуацію перший заступник Міндовкілля Олександр Краснолуцький.

Міністерство нагадує, що одразу після Революції Гідності активісти за власною згодою стали відповідальними за збереження арештованого майна колишньої резиденції, яке є доказом у кримінальних справах експрезидента Януковича. Згодом вони створили неприбуткову громадську організацію «НПУ «Межигір’я» і понад 10 років розпоряджались арештованим майном, отримуючи прибуток від реалізації вхідних квитків та ведення комерційної діяльності.

У 2023 році Верховна Рада України схвалила закон, який повернув «Межигір’я» у державну власність та створив новий об’єкт природно-заповідного фонду на 138,6 га земель державної власності з офіційною назвою парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я».

Офіційне відкриття державного парку-пам’ятки «Межигір’я» заплановане у травні.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.