Четверг, 02 ноября 2023 05:12

Комунальники Покрова відписали 6 мільйонів на трубу для води вдвічі дорожче від ринку

МКП «Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Покровської міської ради Дніпропетровської області 27 жовтня без торгів замовило ТОВ «Мегапласт-Комплект» труб на 5,71 млн₴ Про це повідомляється у системі « Прозорро ».

До кінця 2023 року в Покров мають поставити 800 м поліетиленової труби для подачі холодної води РЕ 100 SDR 26 (0,6 МПа) зовнішнім діаметром 560х21,4 мм за ціною 7 134 грн/м. Виробник труб у договорі не повідомляється. Договір передбачає повний аванс.

Виробник «Трубполімергруп» на своєму сайті пропонує такі труби РЕ 100 SDR 26 560х21,4 мм за ціною 3 269 грн/м без урахування доставки. Це вдвічі дешевше від договірної ціни.

Інші замовники цього року замовляли подібні труби значно дешевше.

Зокрема КП «Вараштепловодоканал» замовило трубу меншим діаметром 500х19,1 мм по 2 824 грн/м, а КП «Тернопільводоканал» – більшим діаметром 630х24,1 мм по 3 454 грн/м. У середньому це вдвічі дешевше від нинішньої труби діаметром 560х21,4 мм для Покрова.

Закупівлю труб провели без торгів через надзвичайну ситуацію. Внаслідок підриву 6 червня росіянами Каховської ГЕС «Покровводоканал» 8 червня втратив можливість забору води з Каховського водосховища, тому централізоване питне водопостачання Покрова повністю припинилось. Міськрада Покрова вирішила невідкладно реконструювати існуючий водогін від насосної станції першого підйому. Водоканал має затверджений експертним висновком проект на капремонт аварійної резервної нитки водозабірної споруди. Однак під час робіт з’ясувалось, що нове русло Дніпра, з якого планували відбір води для Покрова, відійшло на 400 м від точки, щодо якої було розраховано проект. Проектувальнику ФОП Вовк Ірина Володимирівна довелось скоригувати проект, додавши дві нитки трубопроводу по 400 м.

Водоканал вирішив провести закупівлю без торгів і отримав три комерційні пропозиції:

  • 7 134 грн/м – ТОВ «Мегапласт-Комплект»;
  • 7 327 грн/м – ТОВ «Полимер Будкомплект»;
  • 7 365 грн/м – ТОВ «Агротитан Україна».

Пропозицію «Мегапласт-Комплект» визнали найвигіднішою та підписали з нею договір.

Комерційні пропозиції інших двох фірм «Полимер Будкомплект» та «Агротитан Україна» готувались на одному комп’ютері. У властивостях їхніх файлів .pdf вказано заголовок ООО СК «Тайфу-Метеор». Оформлення цих файлів теж подібне: текстовий шрифт має ефект тіні.

«Покровводоканал» очолює Віталій Глущенко, а уповноваженою особою із проведення закупівель є Андрій Мотрончук. Головою Покровської міськради є Олександр Шаповал.

Постачальник «Мегапласт-Комплект» зареєстрований у 2019 році у Василькові Київської області на Володимира Сокола, а підписанткою є Ірина Сокол. Раніше, з 2021 року фірма набрала дрібних замовлень комунальників Київщини і Дніпропетровщини на 274 тис₴

У 2022 році поліція розпочала кримінальне провадження про можливе ухилення від сплати податків. Як вважає слідство, службовці ТОВ «Спецдріллбуд» у 2019-2020 роках незаконно сформували податковий кредит з ПДВ на 5 млн₴ «Мегапласт-Комплект» згадувався у списку фірм, які, на думку слідства, контролювали ці особи. Він звітував з однієї IP-адреси з низкою інших фірм із цього списку. Ця IP-адреса використовувалась за офіційною адресою «Мегапласт-Комплект» по вул. Донбасівська, 101. Під час обшуку приватної земельної ділянки у Васильківському районі вилучали зокрема печатку «Мегапласт-Комплекту».

Нині «Спецдріллбудом» із села Крячки на Київщини керує Анатолій Мартинюк. Володіє фірмою вищезгадана підписантка «Мегапласт-Комплекту» Ірина Сокол. Однак раніше співзасновницею фірми була також зареєстрована в Україні громадянка Росії Лариса Мартинюк. Загалом із 2017 року «Спецдріллбуд» отримав замовлень на 17 млн₴

Столичною «Полимер Будкомплект» володіє та керує Валерій Хаврюта із Київщини.

Київською «Агротитан Україна» володіють директор Денис Гудзь та Юрій Редзюк.

Дніпровським ТОВ «Тайфу-Метеор» володіє Володимир Складніков, а керує Павло Науменко. Складніков також володіє ТОВ ВКФ «Механомонтаж» разом з Євгеном Голобородьком – ексдепутатом Шевченківської райради у місті Дніпрі від «БПП», а Науменко у 2015 році балотувався туди від «БПП». Із 2018 року «Тайфу-Метеор» натендерила 92 млн грн, а ВКФ «Механомонтаж» у 2017-2020 роках – 16 млн₴

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.