Вторник, 21 мая 2024 11:36

У британській енциклопедії опублікували спотворені факти про історію України

Читать на русском

У британській енциклопедії оприлюднили спотворені факти про історію України

У британській енциклопедії оприлюднили спотворені факти про історію України

Громадська діячка та секретарка Комітету освіти, науки та інновацій Верховної Ради Наталія Піпа повідомила про те, що у британській історичній енциклопедії "History: The Definitive Visual Guide" оприлюднили спотворені факти про історію України.

Зокрема, у розділі видання 2023 року відсутні факти про Голодомор, як про спланований Росією геноцид українського народу. Так, під фото селянина, датованого 1933 роком, зазначено, що рішення Йосипа Сталіна про експорт всього зерна призвело до найгіршого рукотворного голоду в історії.

Крім того, на одній із сторінок зазначено, що РФ у 2022 році розпочинає "спеціальну військову операцію" й вторгається в Україну. Про це посадовиця розповіла у "Фейсбуці". Вона зауважила, що факти, викладені в енциклопедії, перекручені за мотивами російської пропаганди.

’’Голодомор – не геноцид, а Росія проводить ’’спецоперацію’’. У британській енциклопедії оприлюднили спотворені факти про історію України dqdiqhiqdkideeant

"Фактчекінг в іноземній літературі для мене заняття нове. Але в умовах інформаційної, гібридної війни захищати українську історію означає боротися навіть не за минуле, а за майбутнє", – повідомила Піпа.

Також, у виданні йдеться про те, що:

  • "Україна – друга за величиною країна в Європі, після Росії".
  • "Україна – означає "на кордоні".

’’Голодомор – не геноцид, а Росія проводить ’’спецоперацію’’. У британській енциклопедії оприлюднили спотворені факти про історію України

Крім цього в енциклопедії зазначено, що історія Русі зі столицею у Києві привʼязана до російської, бо в розділі про минуле РФ йдеться про українських князів. Зокрема, у тексті розповідається про діяльність Рюрика, який "наводив порядок" серед ворожих слов’янських племен і у торгівлі з Візантійською імперією та країнами Близького Сходу. Також, що князь Олег зайняв Київ, а нащадки Рюрика обʼєднали Київську та Новгородську держави.

Водночас у тексті зазначено, що в 988 році відбулося хрещення "князя Володимира", онука Ольги, і здійснення ним переходу держави Русь до православного християнства.

’’Голодомор – не геноцид, а Росія проводить ’’спецоперацію’’. У британській енциклопедії оприлюднили спотворені факти про історію України

Піпа повідомила, що надіслала листи українським та закордонним історикам, а також науковим установам, аби довести помилковість фактів в енциклопедії. Вона підкреслила, що нині надзвичайно важливо всім знати і говорити правду про історію України та державу-агресора.

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.