Среда, 15 мая 2024 06:06

Держсекретар США Ентоні Блінкен виступив у барі Києва

Читать на русском

Держсекретар США Ентоні Блінкен виступив у барі Києва

Держсекретар США Ентоні Блінкен виступив у барі Києва

На сцені американський топчиновник зіграв хіт Ніла Янга "Rockin’ in the Free World", яку той написав у 1989 році.

Держсекретар Ентоні Блінкен прибув сьогодні до Києва з добрими новинами. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським він заявив, що пакет військової підтримки, раніше узгоджений Конгресом США, незабаром буде в Україні. А ввечері держсекретаря бачили на сцені столичного закладу, де він разом із українськими музикантами виконував відомий хіт "Rockin’ in the Free World". Фото та відео з’явилися у Х/Twitter американського кореспондента Майкла Кроулі.

Ентоні Блінкен, який вдень відвідав заклад "Характерники", відкритий переселенцем з Бердянська, увечері вирушив у паб "Бармен Діктат", де піднявся на сцену та приєднався до музикантів.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від БарменДиктат (@barmandictat)

Ентоні Блінкен на сцені київського пабу

Він виконав свою партію на гітарі та заспівав приспів "Rockin’ in the Free World" разом із солістом. У Instagram пабу написали : "Ентоні Блінкен приєднався до нашого списку відвідувачів-знаменитостей. Хей, Байден, ми чекаємо на тебе!". та оприлюднили фото держсекретаря.

Ентоні Блінкен на сцені київського пабу

Цікавим є вибір пісні. Це хіт канадсько-американського співака Ніла Янга "Rockin’ in the Free World".

Янг написав цю пісню під час туру зі своїм гуртом The Restless у лютому 1989 року. Він дізнався, що запланований концертний тур Радянським Союзом не відбудеться, і його гітарист Френк "Пончо" Сампедро сказав: "Нам доведеться продовжувати "запалювати" у вільному світі".

Фраза вразила Янга, і він написав нову пісню за одну ніч. У тексті він критикує Джорджа Буша-старшого, цитуючи його обіцянку президентської кампанії 1988 року зробити Америку "добрішою і ніжнішою нацією".

Пісня також посилає до заяви аятоли Хомейні про те, що Сполучені Штати були "великим сатаною".

З моменту випуску пісня неодноразово використовувалася на політичних заходах у США. У 2015 і 2016 роках пісня звучала під час виходу Дональда Трампа перед його офіційною заявою про те, що він балотуватиметься як кандидат від республіканської партії на пост президента у 2016 році.

 uqidrxitqiukant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.